om HPV grädde behandlingar

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-20
Humant papillomvirus , eller HPV , är den vanligaste sexuellt överförda sjukdom, som drabbar både män och kvinnor . När infekterade med HPV , patienten normalt inte inser att de ens har infektionen , eftersom det inte finns några inledande symptom i samband med sjukdomen . Det finns dock vissa typer av HPV som kan orsaka synliga genitala vårtor . Det finns inget botemedel för HPV eller genitala vårtor , men det finns krämer och salvor som kan användas till att minska den inflammation som orsakas av vårtor

HPV-infektion

Det finns över 100 typer av HPV , med ca 30 eventuellt hota en person löper risk för cancer i livmoderhalsen , slidan , vulva , anus eller penis . " Låg-risk " HPV är när infektionen leder till utbrott av genitala vårtor , medan " hög risk " HPV är känt för att orsaka dessa cancerformer. Denna sjukdom är sexuellt överförbara , och även om kondomer för att skydda från smitta , är det inte alltid idiotsäkert . Men de flesta av tiden kroppens immunförsvar kämpa automatiskt av HPV och att infektionen kommer att klara upp inom två år.

genitala vårtor

HPV kan orsaka genitala vårtor , som kan uppstå i eller på vagina , spetsen eller penisskaftet , och anus . De har en fläckig, upp utseende och kan möjligen spridas i stora kluster kring underlivet . Genitala vårtor är mycket smittsam . Även om det inte finns någon utseende av ett utbrott , kan en person fortfarande smittas med HPV typ som orsakar genitala vårtor under sexuella aktiviteter. I vissa fall kan genitala vårtor i munnen uppstår under oralsex med infekterade könsorgan .

krämer och salvor

Vissa krämer kan användas för att lindra symtomen av en HPV genitala vårtor utbrott . Galderma kommer i en gel eller kräm innehåller 0,15 % till 0,5 % av podofyllotoxin , som hjälper till att lindra symtomen . Galderma är känd som säkrare av krämer eller salvor som kan användas . Imiquimod , som kallas Aldera , är en lösning som hjälper till att lindra symptom på genitala vårtor , men kan orsaka svampinfektioner. Veregan och Polyphenon E sinecatechins som utvinns ur grönt te , som är kända för att klara upp genitala vårtor mest effektivt . Det kan dock ta längre tid att klara upp än andra salvor .

Läkare Applied Solutions

Kryokirurgi kan utföras med flytande kväve , men genitala vårtor kan dyka upp igen efter cirka sex månader . Triklorättiksyra är mindre effektivt än cryosurgery , och inte föreslås för användning på vagina eller cervix . Podofyllin anti-mitotiska lösning kan också användas , men det är inte den mest använda programmet eftersom den inte kan användas på vagina , cervix eller urinröret , och har en rad biverkningar såsom kräkningar och illamående , feber , förvirring och även koma . Om den tillämpades på slemhinnor kan podofyllin anti-mitotiska lösning också vara dödlig .

Förebyggande

Vaccinationer finns tillgängliga för att hjälpa till att förebygga vissa typer av HPV som orsakar livmoderhalscancer och genitala vårtor hos kvinnor . Läkare rekommenderar ofta att flickor mellan 11 och 13 vaccineras mot av viruset , eller innan de blivit sexuellt aktiva . Ju mer sexuellt aktiva kvinnan är , ju mer hon är i riskzonen för HPV , så vaccination rekommenderas antingen före sexuell aktivitet eller om det har skett väldigt lite sexuell aktivitet. Människor som är i monogama relationer med partners som inte har haft flera sexpartners löper också låg risk för HPV-infektion .

Previous:nothing Next:hur man undviker menstruationsblod under samlag

Relaterade artiklar


 • Hur får man en penis implantat
 • Hur vet man att använda spermiedödande medel
 • om födelsekontroll plåster som orsakar bröst tillväxt
 • Effekterna av preventivmedel på kroppen
 • Hur lång är preventivmedel effektivt för ?
 • hur du anpassar tandskydd
 • orsaker till blödning på preventivmedel
 • hur man använder pessar som preventivmedel
 • Vilka är de psykologiska orsakerna till erektionsproblem ?
 • hur man underhåller libido efter menopaus
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com