om contraceptions

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-05-11
Människor som vill ha sexuellt umgänge , men är inte redo att bilda familj får besluta att använda preventivmedel . Preventivmedel eller preventivmedel har använts i århundraden för att förebygga oönskade graviditeter . Gamla egyptierna använde slidpiller av krokodilavföring som preventivmedel . Andra civilisationer använda växtbaserade läkemedel för att förhindra graviditeter . För närvarande preventivmedel är allmänt tillgänglig i USA med preventivmedel från billiga BILLIGHETSAFFÄR kondomer till dyrare och permanenta reproduktiv kirurgi .

reproduktiva barriärer

Under samlag spermier av en manlig kommer in i livmodern på kvinnan . Om timingen är rätt då spermier möter en kvinnans ägg leder till föreställningen om ett foster . Använda reproduktiva barriärer kommer att hindra spermierna från att komma in i livmodern . Där några typer av hinder preventivmedel tillgängliga . Den första och billigaste är kondom . Den manliga täcker hans penis med en latex slida känd som en kondom som fångar hans spermier . En bländare kan också användas för att förhindra spermierna från att ta kontakt med livmodern. Det sätts av kvinnan och avlägsnas efter kön .

Reproduktiv implantat

För tillfället finns endast ett implantat som används av hälso- tjänstemän för födelsekontroll . Spiralen eller spiral är placerad i livmodern av läkare eller sjukvårdspersonal. Den varar i upp till tio år av graviditeten förebyggande . Spiralen preventivmedel kan endast avlägsnas av en läkare . Detta preventivmedel är 99 % effektiva .

Hormonella Control

Reproduktiv kontroll också kan uppnås genom att manipulera hormonnivåer i en kvinnas kropp . P-piller , plåster , skott och implantat ge alla hormoner i kroppen som förhindrar graviditet . P-piller är det billigaste av denna grupp och fördelas genom recept . Patienten får 28 piller , de första 21 innehåller hormoner som förhindrar graviditet . De senaste sju piller i cykeln är placebo och orsaka menstruation . Av hundra kvinnor kan cirka fem fortfarande blir gravid medan du tar hormoner .

Vasektomi

Både män och kvinnor kan genomgå sterilisering operationer . För män förfarandet kallas en vasektomi . En kirurg kommer att blockera röret i mannens pung som passerar spermier att testiklarna . Han kan fortfarande njuta av sex men kommer inte att kunna befrukta sin partner . Denna procedur tar ungefär trettio minuter och kan göras som en poliklinisk operation . Återhämtningstiden för denna typ av preventivmedel är ungefär en vecka .

Tubal Ligation

En äggledaroperation är det kirurgiska ingreppet en kvinna genomgår för att förhindra graviditet . Mest hälso-och sjukvårdspersonal kommer inte att utföra en äggledaroperation om kvinnor som inte har haft barn som det ibland kan vara oåterkalleliga . I denna operation rören som passerar äggstockarna till livmodern kopplas bort genom att skära eller bränna med en laser . Denna operation tar längre tid än en vasektomi och kräver mer tid att läka.

Previous:nothing Next:Diovan effekter på testosteron

Relaterade artiklar


 • spiral information
 • hur man kan hjälpa med en makes impotens
 • fördelar och nackdelar med p-plåster
 • Hur uppstår ett herpesutbrott ?
 • om nudistläger
 • hur man undviker graviditet
 • kvinnors preventivmedel alternativ
 • hur man berättar en partner om HPV
 • hur man kan bli av post menstruations vaginal lukt
 • Vad är orsakerna till erektionsproblem?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com