om feromoner

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-05-29
Feromoner är naturliga aromer som finns i människor, djur och insekter . Feromoner är medfödda kemiska material som används som tyst meddelandesystem mellan medlemmar av vissa arter att definiera , identifiera och locka till sig vissa metoder och beteenden från andra medlemmar av deras art

Typer

Enligt MedIndia. net , flera typer av feromoner finns i den mänskliga och djurriket. Könshormoner sända ut signaler tillgänglighet , stöd i att plocka ut potentiella kompisar och släpp genetiska information . Sammanläggning Feromoner är kemiska substanser som skapas av vissa arter medlemmar för att locka andra arter medlemmar av samma eller motsatt kön . Mänskliga feromoner tros förstärka en individs sexlust . Larm feromoner , som produceras av en art medlem i nöd eller under attack , alert andra arter medlemmar trycka överhängande fara. Territoriella feromoner , illustreras genom djurens urin -märkning , stöd i betecknar ett enskilt etablerade områden . Trail feromoner , som utsöndras av sociala insekter , stöd i att hjälpa arter medlemmar att hitta tillbaka hem efter resor bort från boet .

Funktion

Även om olika typer av feromoner reglera olika inner- arter kommunikation , finns det särskilda feromoner vissa arter medlemmar använder för att styra vissa medlemmar i sina grupper . Enligt AngelFire. com , feromoner fungerar som klassystemet indikatorer som i slutändan definierar ordningen och strukturen av en arts social struktur . Till exempel bidrottningar utstrålar feromoner som sexuellt hindra andra kvinnliga bin från att nå fylligare könsmognad och hotar bidrottning : s dominerande ställning.

Överväganden

Enligt Bellarmine universitet , dominerande hanar utsöndrar mer feromoner till honor som rör attraktiva egenskaper såsom hälsa , status , humör och köra än män som är mindre begåvad med dessa egenskaper . Därför i djurvärlden , har feromoner är dokumenterat att resa betydande avstånd i arbetet med att attrahera de mest önskvärda kompisar finns .

Potentiella

Enligt Bellarmine universitet , forskare vid kemiska sinnen Center i Philadelphia och deras franska korrespondenter upptäckte mänskliga feromonet Androstenon . Androstenon utsöndras genom manliga mänsklig svett och kan påverka en person av motsatt kön utan hennes medvetna kunskap . I själva verket har Androstenon lagts till nutid manliga cologne att locka till sig och se positivt kvinnliga stimulans och respons .

Betydelse

University of Kentucky forskare utfört en studie på det visuella reaktioner av kvinnor till bilder på män som får eller kanske inte har sprutats med den manliga feromonet Androsterone . Kvinnorna fann Andosteronep-sprutade bilder av män mer sexuellt attraktiva än de bilder av män som inte besprutas med feromon . Enligt Bellarmine universitet , var en annan studie utförd med hjälp av telefonkiosker . En av tre telefonkiosker sprejades med manliga feromonet och forskare räknade de kvinnor som använde de tre bås . Den monter som sprayades med feromon användes fler gånger än de andra .

Previous:nothing Next:vad är veromax ?

Relaterade artiklar


 • typer av preventivmedel för tonåringar
 • Hur den preventiva spole arbete ?
 • hur man handskas med infertilitet
 • hur man köper hormoner lagligt
 • om testning för klamydia
 • genital herpes symtom hos män
 • öka kvinnors sexlust
 • vad är framgång för provrörsbefruktning ?
 • biverkningar av långvarig födelsekontroll användning
 • hur man använder en C ring
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com