om impotens

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-05-15
På grund av kulturella stereotyper, impotens , även kallad erektil dysfunktion ( ED ) , är ofta ett svårt ämne för män att diskutera . Men för att god sexuell hälsa och förmåga delta i sexuella aktiviteter kan vara avgörande för ens livskvalitet . Det är viktigt för dem som har problem att försöka komma förbi förlägenhet att tala om situationen och prata om det med en läkare . Ibland kan tillståndet vara ett resultat av mer allvarlig bakomliggande frågorna . Tidig behandling är nyckeln till att uppnå bättre sexuell hälsa .

Beskrivning

För att uppnå en erektion är en serie komplicerade reaktioner som involverar det centrala nervsystemet , perifera nervsystemet och hormonella och vaskulära system . Om något av dessa system inte fungerar , kan det försämra en människas förmåga att få eller behålla en erektion . Under vissa omständigheter kan det också påverka förmågan att ejakulera eller ha en orgasm .

Orsaker

Det finns ett antal faktorer som kan orsaka impotens hos män . Vissa är så enkelt som trötthet och användning av alkohol och tobak . Det kan emellertid också kopplas till andra frågor såsom hjärna eller ryggmärgsskador , lever -eller njursvikt , diabetes eller hypertoni . Tillståndet kan också anslutas till emotionella faktorer som stress , depression eller oro . Impotens har ofta ansetts vara ett resultat av åldrande , vilket inte är helt rättvisande . Som män blir äldre kan det ta mer stimulans för att uppnå en erektion , och det kan finnas mer tid mellan erektioner , men de bör kunna njuta av ett hälsosamt sexliv .

Symtom

Har du problem att utveckla eller upprätthålla en erektion är inte automatisk tecken på impotens , eftersom de flesta män upplever besvär från tid till annan . Läkare definierar villkoret inte 25 procent av tiden på försök till samlag . Medan drabbade har en svår tid med erektion , till sexlust och förmåga få orgasm ibland kan vara opåverkad .

Behandlingar

De behandlingar för impotens är starkt beroende av orsakerna . Efter en läkare har konstaterat att orsakerna till impotens , får han ut medicin för att behandla det . Vissa läkemedel injiceras direkt i penis , andra tas oralt . Under senare år har ett antal recept impotens och ED behandlingar dykt upp på marknaden och vunnit i popularitet . Också, medan män som är direkt drabbade av impotens , har också en inverkan på hans fru . Det är viktigt att makarna är informerade och delaktiga i någon av de behandlingar samt

Förebyggande

Det finns inget sätt att helt undvika impotens-. det händer alla människor ibland-men god hälsa kan leda till god sexuell och reproduktiv hälsa. Arbeta med din läkare för att hålla diabetes eller högt blodtryck under kontroll . Begränsa eller undvika alkohol och tobak helt och hållet . Motionera regelbundet och vila mycket . Försök att undvika för mycket stress och söka hjälp för problem med ångest eller depression . Om du är orolig att du kan ha ett problem , kontakta din läkare.

Previous:nothing Next:vad är en libido förstärkare ?

Relaterade artiklar


 • STD symtom för män
 • Hur man själv inseminera
 • hur man ska behandla ett sugmärke
 • Vilka är fördelarna med Yaz preventivmedel ?
 • hur man kan stoppa mensen i en vecka
 • Hur effektiv är Plan B morgonen efter-piller ?
 • hur man köper en X- rated cd utan att någon märkte
 • hur man hittar zestra
 • Vad är afrodisiaka för kvinnor ?
 • hur man ska fastställa ett preventivmedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com