om p-piller Yasmin

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-17
Yasmin är en typ av p-piller som verkar genom att förhindra ägglossning och ändra livmoderhalssekretet så att det ogästvänliga för spermier . Även den främsta orsaken till en kvinna som får ett recept för Yasmin är att förhindra graviditet , det finns andra skäl det ordinerats. Innan du börjar ta detta läkemedel , se till att du har gått över alla biverkningar och möjliga läkemedelsinteraktioner med din läkare

Vad är Yasmin ?

Yasmin är varumärket för ett läkemedel som kallas drospirenon och etinylestradiol . Det fungerar genom att hindra ett ägg från att släppas av en äggstock varje månad och gör livmoderslemhinnan mindre benägna att acceptera ett befruktat ägg. Kan dock denna drog också förskrivas för att behandla måttlig acne och premenstruell dysfori .

Vem bör inte ta Yasmin ?

När Yasmin är helt säkert för de flesta kvinnor , bör det inte tas av personer som har migrän , hjärtklaff problem eller högt blodtryck . Dessutom bör de som har en historia av vissa sjukdomar bör inte ta detta läkemedel , inklusive stroke , cirkulationsproblem , blodproppar , binjure störningar körtel , vaginal blödning , hormon- cancer , njursjukdom , leversjukdom eller gulsot .

Hur till Ta Yasmin

För att ta Yasmin , bör du följa instruktionerna din läkare har gett dig . Men i allmänhet innebär att du bör ta ett piller varje dag , med de första tas den första dagen av din mens eller den första söndagen efter starten av din tid. När du når den fjärde veckan av dina p-piller , kan du fortsätta att ta dem eller hoppa över dem helt , eftersom de är placebo . Starta nästa p-piller efter denna fjärde vecka .

Biverkningar av Yasmin

Det finns flera biverkningar som är ganska vanligt när man tar Yasmin , inklusive bröst ömhet och svullnad , mörkfärgning av huden , ökad hårväxt , vikt vinst eller förlust , ökad eller minskad aptit , ödem , flytningar , svårighet att bära kontaktlinser och oregelbunden menstruation. Mer allvarliga biverkningar kräver omedelbar läkarvård . De inkluderar bröstsmärta, plötslig domning , förvirring , problem med synen , talsvårigheter, Debut av migränliknande huvudvärk , gulsot , magont , depression och sömnlöshet . Du kan också ha en allergisk reaktion mot Yasmin , symtom som inkluderar svullnad i ansiktet, nässelutslag och andningsproblem

ska du inte göra när du tar Yasmin

Det är mycket viktigt att undvika vissa saker när du tar Yasmin-. eller alla p-piller , för den delen . Du bör inte röka , särskilt om du är över 35 år . På samma sätt undvika att ta antibiotika eller johannesört när på p-piller eftersom de kan störa kroppens förmåga att absorbera medicin ordentligt , eventuellt kan leda till graviditet .

Previous:nothing Next:Hur kan din mödomshinna sönder ?

Relaterade artiklar


 • Vilka är de vanligaste STD symtom hos kvinnor ?
 • om HPV
 • olika former av p-piller
 • humant papillomvirus symptom hos män
 • biverkningar av Yasmin preventivmedel
 • om preventivmetoder
 • vad är en HPV -virus ?
 • hur reparera indragna bröstvårtor
 • Vad är polycystisk sjukdom ?
 • farorna med uthållighet rx
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com