om p-piller

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-21
P-piller är förmodligen en av de mest lovordade artiklar i modern tid . Fler kvinnor väljer p-piller än någon annan form av preventivmedel . Många kvinnor börjar ta p-piller som tonåringar . Piller har blivit så vanligt att många kvinnor har nog aldrig slutat att fundera på vad exakt piller göra eller hur de fungerar

Historia

I århundraden försökte människor att finna sig att delta i sexuella aktiviteter utan en graviditet till följd av mötet . Slutligen , i det tjugonde århundradet , började vetenskapsmän efter ett sätt att skapa ett piller som skulle kunna stoppa en kvinna från att bli gravid . År 1965 var den allra första p-piller ges godkännande av FDA . Under de senaste 40-plus år , har p-piller ändrats från en endast progesteron piller till ett kombinerat p-piller med flera faser och även piller som kan förhindra graviditet efter det sexuella mötet har inträffat .

Hur de fungerar

P-piller fungerar genom att ändra kroppens hormonnivåer . Östrogen i p-piller förhindrar äggstockarna från att släppa ett ägg . Utan ägglossning , kan graviditet inte ske . Som en back -up , har p-piller även progesteron i den . Progesteron förhindrar graviditet genom att göra det svårare eller omöjligt för spermier att ta sig in i äggledarna för att möta ett ägg . Dessutom gör progesteron slemhinnan i livmodern negativt så även om ägglossningen skedde och spermien gjorde det till ägget , skulle ett befruktat ägg inte kan implantatet sig in i livmodern . Piller tas för 21 dagar , sedan en sockerpiller tas i 7 dagar . Under den tiden kommer kvinnans menstruation inträffar .

Typer

Det finns idag många former av p-piller . De vanligaste typerna innehåller både östrogen och progesteron. Vissa preventivmedel , kallad mini-piller innehåller bara progesteron . Detta är normalt bara tas av mödrar som ammar en ung baby och är inte alls lika effektiv som den vanliga p-piller . Det finns även p-piller som finns idag som gör en kvinna att ha en period endast en gång var tredje månad . Dessa typer av preventivmedel har 84 dagars aktiv piller och sedan 7 dagar sockerpiller . Dessutom finns det vissa former av preventivmedel som kan tas efter ett sexuellt möte . Kallade dagen- efter-piller , ger denna form av preventivmedel en hög dos av hormoner på en gång , berättar äggstockarna att inte släppa ett ägg och även förhindra ett befruktat ägg från implantering i livmodern .

Fördelar

Kvinnor har funnit många fördelar med att använda p-piller . Först p-piller är 99 procent effektivare , vilket ger kvinnor sinnesfrid . P-piller verkar också hjälpa till att klara upp akne . Många kvinnor märker också att deras symptom på premenstruella symtom och humörsvängningar är mindre intensiv när p-piller . En annan fördel med p-piller är att kvinnor har en viss kontroll över när deras menstruation börjar . Detta ger dem möjlighet att undvika att deras tid på semester eller för någon annan särskild händelse .

biverkningar

Samtidigt som preventivmedel är relativt säker för friska kvinnor , är det inte utan biverkningar. Vanliga biverkningar är ömma bröst , illamående och viktökning . Preventivmedel har varit känt för att orsaka blodproppar . Blodproppar som inte behandlas kan orsaka hjärtattacker , stroke och dödsfall. Preventivmedel har också kopplats till bröstcancer i långsiktiga användare .

Previous:nothing Next:hur man kan förbättra kvinnliga libido naturligt

Relaterade artiklar


 • skälen för tidig utlösning
 • biverkningar av Yasmin preventivmedel
 • hur man kan gå en bondage dejtingsajt
 • naturliga preventivmetoder
 • Vad är surrogatmoderskap embryon ?
 • Vilken typ av test görs för könssjukdomar ?
 • om naturliga erektion droger
 • Hur fungerar paragard spiralen arbete ?
 • om provigro biverkningar
 • hur man ska behandla manliga låg libido
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com