om paragard

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-03
Preventivmedel spiraler ( IUP) har ett dåligt rykte i USA , även om de är vanligt förekommande i andra delar av världen . Många amerikanska kvinnor tror att spiral inte är säkra eller bara för kvinnor som redan har haft flera barn . Men finns det nu två väl anses Spiralen val på marknaden , och en kvinna överväger långsiktigt födelsekontroll bör veta att en spiral är ett alternativ, om hon har fött barn eller inte . Den koppar Paragard Kopparspiral är anmärkningsvärt eftersom det är mycket effektivt utan att använda hormoner .

Identification

Paragard Kopparspiral är en T -formad bit av flexibel plast cirka 1,25 inches bred och 1,5 inches tall-. -lite större än ett öre . Plasten är lindade med koppartråd , och det finns strängar knutna till slut att hjälpa till med borttagning av enhet . Hela Paragard Spiralen väger mindre än 1 gram , och enheten är latexfria . Den Paragard Spiralen skyddar mot graviditet på flera sätt-det kan fysiskt blockera spermier kommer in i livmodern , är koppar giftigt för spermier , och att spiralen förhindrar ett befruktat ägg från att fästa vid livmoderväggen .

Insättning /borttagning

Paragard Spiralen sätts in i livmodern av läkare-kroppen på enheten går in i livmodern medan strängarna fortfarande hänger ut i livmoderhalsen . Processen tar några minuter , och du kan känna kramper eller nyper under införandet. En del kvinnor känner också svimfärdig efter processen är klar . Det finns viss risk för bakterier som förs in i livmodern och orsaka en infektion bäcken , så du kan ordineras antibiotika i förebyggande syfte . När Paragard spiralen är på plats , kan det vara säkert på plats i upp till 10 år . När du vill Paragard bort , en läkare kan ta ut den med hjälp av en pincett för att dra på strängarna . Armarna vika automatiskt upp så det är lätt att dra ut enheten ur .

Fördelar

Paragard Kopparspiral är ett mycket effektivt preventivmedel . Studier tycker att det är mer än 99 procent effektivt för att förebygga graviditet . Det är också praktiskt , eftersom det är en one- shot affären-du behöver inte oroa dig för att ta piller vid en viss tidpunkt , påfyllning recept , ta emot injektioner eller något av övriga krångel som arbetar med andra preventivmetoder . Det har också få biverkningar efter avlägsnande , så om du vill ha en graviditet kan du börja försöka direkt efter Paragard spiralen tas ut . En Paragard Spiralen kan också användas som preventivmedel av ammande mödrar . Den Paragard Spiralen inte heller använda hormoner , vilket kan vara till hjälp för kvinnor som har dåliga reaktioner till hormonella preventivmedel (se " Hormonella /icke-hormonella "i den här artikeln ) .

Nackdelar

Många kvinnor upplever att Paragard spiralen orsakar mensvärk och kramper och ökad menstruationsblödning . För ungefär 12 procent av kvinnor som försöker en koppar spiral som Paragard dessa biverkningar är så obekväma att de väljer att ta bort spiralen . Dessutom finns det en risk för spontan utvisning av Paragard spiralen , och en viss risk för livmoder perforation (nästan alltid under införande ) . För de pengar -medvetna kan Paragard spiralinsättning vara dyrt och är kostsamt jämfört med andra typer av preventivmedel , även om spiralen är faktiskt kostnadseffektivt om den används under en längre tid . Liksom många preventivmedel , skyddar den Paragard spiralen inte mot sexuellt överförbara sjukdomar , eller sexuellt överförbara sjukdomar, så om det finns en risk för spridning , använda kondom .

Hormonella /icke-hormonella

Paragard iud konkurrent på den amerikanska marknaden är Mirena spiralen , som innehåller hormonet levonorgestrel . Liksom Paragard spiralen gör Mirena spiralen skepnad det tufft för spermier att komma in i livmodern och slutar ett embryo från att fästa vid livmoderväggen , men istället för koppar som orsakar spermier död Mirena använder levonorgestrel att sakta ner spermier och tunn i livmodern foder . Mirena Kopparspiral är något mer effektivt för att förebygga graviditet än Paragard spiralen , men det kan bara användas under fem år . Mirena Spiralen kan minska eller eliminera period blödning , men om du får biverkningar av hormonell preventivmedel , som många kvinnor gör , bör Paragard spiralen vara ditt val .

Previous:nothing Next:preventivmedel historia

Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla ett sugmärke
 • mat som ökar din spermier
 • tecken och symtom på allergier mot kondomer
 • Vad orsakar tidig perioder om preventivmedel ?
 • hur du väljer en erektil dysfunktion läkemedel
 • preventivmedel historia
 • hur man behandlar en svampinfektion
 • Hur effektiv är p-piller ?
 • hur du hittar G-punkten
 • hur får folk humant papillomvirus ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com