orsakerna till libido förlust i medelåldern

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-05-27
En önskan att ha sex är en normal och sund del av alla vuxna liv . När en del av ett par har en minskad libido i medelåldern , kan det vara förvirrande och sårande för både människor . Det finns flera skäl en person kan uppleva minskad sexlust i medelåldern . En läkare eller terapeut kan hjälpa en att avgöra vad som orsakar minskad sexlust

Du behöver : .
Vitamin C supplementPrenatal vitaminsEvening Primrose Oil ( EPO ) supplementVitex ( Kysk Berry ) supplementPrescription för Clomid ( om andra försök att inte fungerar ) .

Hormonförändringar

Både män och kvinnor kan uppleva hormonella förändringar i medelåldern som påverkar deras sexualdrift . Dessa förändringar kan ha samband med åldrande , men de kan också vara tecken på en sjukdom som påverkar hormonproduktionen , t. ex. en tumör på binjurarna . Kvinnor kan uppleva klimakteriet , i vilket fall hormonbehandling kan bidra till att minska alla de symptom på klimakteriet , innehöll en minskad libido.

relation frågor

Människor i alla åldrar , även de i medelåldern , kan ha relation frågor som påverka sin sexuella lust . Att vara arg eller frustrerad med sin partner är ett vanligt problem som kan påverka sexlusten . Det är svårt att " komma i stämning " med någon som du är arg . En brist på känslomässig närhet kan också göra det svårt att vilja uppleva fysisk intimitet med din partner . Ökad kommunikation och eliminera källan till problemet relation kan gå långt för att återställa libido .

mentala barriärer

Enligt National Library of Medicine , mentala barriärer är ofta en orsak till bristen på libido . Dessa hinder kan vara relaterade till prestationsångest , eller en oro för att man inte kommer att kunna behaga sin partner . En uppväxt som gjorde sex verkar smutsig eller syndig kan också hindra någon från att ha en hälsosam libido i medelåldern . En traumatisk sexuella erfarenheter , såsom våldtäkt eller incest , kan också orsaka någon att ta en minskad libido . Medelåldern kan vara en tid när folk börjar ifrågasätta sitt förflutna och ta itu med störande erfarenheter som de tidigare har undvikit att tänka på . Libido kan minska under dessa tider av självreflektion.

Depression

Enligt Mayo Clinic , den mest sannolika orsaken till minskad libido hos män i medelåldern är depression . Depression kan orsaka vare sig män eller kvinnor har en minskat intresse för aktiviteter som de brukar ha , inklusive könsdiskriminering. I de flesta fall , när depression är framgångsrikt behandlade , en normal libido kommer tillbaka . Dock kan vissa antidepressiva medel skapa nya sexuella frågorna. Din läkare kan hjälpa dig att hitta ett antidepressivt läkemedel som fungerar bäst för dig i alla aspekter av ditt liv.

Andra frågor

Smärtsamma kön eller en oförmåga att få orgasm kan också leda till en minskad libido . Många kvinnor som går igenom klimakteriet erfarenhet torrhet i slidan, vilket kan göra kön smärtsamma eller obehagliga . Äldre män kan också hända att , när de blir äldre och deras testosteron -nivån , de har svårt att få orgasm . Eftersom kön är förknippade med smärta eller fel i dessa fall kan det göra en person mindre benägna att vilja sexuell kontakt . Brist på sömn eller ökad stress i ens vardag kan också leda till en minskad libido . Vissa läkemedel , såsom p-piller eller lugnande medel , kan också hämma sexuell lust .

Previous:nothing Next:om intrauterin preventivmedel

Relaterade artiklar


 • vad p-piller stopp perioder
 • Hur fungerar ett naturligt arbete erektion drog ?
 • hur du skyddar dig mot dag våldtäkt
 • kan dricka alkohol lägre spermier ?
 • hur man slutar ta pillren
 • vad hormoner är involverade i ägglossningen ?
 • preventivmedel alternativ för rökare
 • Hur spiraler arbete ?
 • om äggdonator profiler
 • vad är en HPV -virus ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com