orsakerna till manlig sterilitet

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-12
Hansterilitet , som också kallas manlig infertilitet , är en av de viktigaste orsakerna ett par som försöker få barn kan anses infertila efter att ha försökt bli gravid under minst ett år . Beroende på orsaken till manlig sterilitet och den totala hälsan hos individen , kan vissa män dra nytta av behandlingar inklusive läkemedel , livsstilsförändringar och kirurgi för att återställa fertiliteten , även om detta inte är möjligt i alla män

Du behöver : .
Vitamintillskott .
Växtbaserade kosttillskott .
Möte med vårdgivare .

onormala spermier

För att en människa skall anses fruktbar, måste hans sperma vara friska och kunna befrukta ägget . Spermier som har en onormalt formade huvudet inte kan ha möjlighet att tränga in i ägget och spermien med felaktigt bildas svansar får inte kunna simma för att möta ägget i äggledarna. Spermier som bildas på rätt sätt men har motilitet problem kan också vara en orsak till manlig sterilitet .

Cryptorchism

Cryptorchism är en medicinsk term för att beskriva en testikel som inte ner ordentligt . Detta kan ske i ett eller båda av en mans testiklar , och är en orsak till manlig sterilitet . En kirurg eller urolog kanske kan opereras rätta skick och placera icke nedstigen testikel till rätt plats inne i pungen .

genetik

Men med vissa genetiska sjukdomar kan ha hansterilitet som inte är behandlingsbar genom medicin eller kirurgi . En genetisk sjukdom som kan orsaka en man att vara steril är Klinefelters syndrom , vilket ger en kromosomer man kön XXY i stället för XY . Denna störning kan leda till manlig sterilitet på grund av låg testosteron , onormal och lågt spermieantal , liksom andra fysiska missbildningar .

Hypogonadism

Hypogonadism hänvisar till dåligt eller outvecklade reproduktionsorgan , inklusive testiklarna hos män eller äggstockarna hos kvinnor . Män med hypogonadism kan ha en störning i hormonproducerande körtlar i hjärnan eller i sina testiklar som orsakar en brist på testosteron . Hansterilitet orsakas av hypogonadism kan behandlas med mänskligt tillväxthormon eller testosteron terapi.

lågt spermieantal

Förutom att hans sperma bildas på rätt sätt och att kunna simma och hitta ägget , en man måste göra tillräckligt spermier för att säkerställa att tillräckligt kommer att göra det till ägget . Män som gör färre än 10 miljoner spermier per milliliter sperma kan betraktas som " subfertila . " I sällsynta fall kan hanarna inte kan göra några spermier alls, vilket också är en orsak till sterilitet .

personliga vanor

vissa personliga vanor och livsstil kan vara en orsak till sterilitet hos vissa män . Exponering för giftiga kemikalier på arbetet , genom rökning eller genom överdriven alkoholkonsumtion kan leda till sterilitet . Andra orsaker till hansterilitet inbegriper personliga vanor inkludera bär tight underkläder , stress , övervikt och dåliga kostvanor .

pungbråck

pungbråck , en vaskulär sjukdom i det manliga reproduktiva systemet som kan orsaka hansterilitet , förekommer i en ven i ena eller båda testiklarna . En pungbråck orsakar mannens testikeln att vara för varmt för att producera och lagra friska spermier . Hansterilitet orsakade av åderbråck i pungen kan behandlingsbar genom operation som utförs av en urolog eller andra manliga reproduktiva specialist .

Previous:nothing Next:vad är cytolys i ett cellprov ?

Relaterade artiklar


 • herpestecken hos män
 • Hur effektiva är kondomer som preventivmedel ?
 • hur man kan förbättra kärlek liv genom att förbättra hälsa
 • hur man kan bli av östrogen bygga upp hos män
 • hur man hittar G-punkten på en man
 • vad som gör någon attraherad av dig ?
 • hur man får testas för könssjukdomar
 • hur man kan jämföra effektiviteten hos de gemensamma preventivmetoder
 • hur man gör en menstruationscykel komma snabbare
 • hur man talar med föräldrar om att bli våldtagen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com