preventivmedel fördelar

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-20
Idag läkare ordinera p-piller till kvinnor till många andra orsaker än bara att förhindra graviditet . Eftersom p-piller fungerar genom att reglera mängden av vissa hormoner i kroppen, piller har en effekt på många olika delar av den kvinnliga kroppen . Läkare sätta kvinnor på preventivmedel att hjälpa till med acne problem , reglera menstruationscykeln , och att kontrollera långa och smärtsamma perioder

förhindra graviditet

P-piller ursprungligen var avsett att förhindra graviditet. De gör detta genom att ändra hormonnivåerna i kroppen så att ägglossning inte förekommer . Om äggstockarna inte får en hormonell signal att släppa ett ägg , blir ägglossningen inträffar inte . Utan ett ägg släpps , kommer en kvinna inte bli gravid . P-piller är det mest populära valet i USA för att förhindra graviditet eftersom de har en 99 % framgång .

Rensar upp Acne

Många kvinnor klagar över att , vid vissa punkter i menstruationscykeln , de bryter ut på akne . Detta kan vara besvärligt och ibland smärtsamt . Eftersom p-piller reglera hormoner i kroppen , i många fall har kvinnor märker att deras hud rensar upp . För vissa , bryta outs förekommer inte längre under menstruationen. En del hudläkare faktiskt rekommendera preventivmedel för akne problem , även för en kvinna som har andra sätt att förebygga graviditet .

Reglering Moods

Det finns många skämt om kvinnor och premenstruella syndrom (PMS ) . Många kvinnor erkänna att , vid vissa punkter i sina cykler , de känner för sitt humör spiral utom kontroll . Läkare har funnit att om man tar p-piller kan hjälpa till med dessa allvarliga humörsvängningar eftersom hormonnivåerna hålls vid konstant under hela månaden. Det finns även några märken av födseln kontroller som särskilt reklam för sina förmågor att kontrollera humörsvängningar , även om alla p-piller har denna trevliga bieffekt .

lindra smärta

P-piller också göra positiva förändringar i kvinnans menstruation . Många kvinnor märker att deras perioder är lättare , och de konstaterat att blödningen varar färre dagar . Detta innebär mindre avbrott från daglig verksamhet. Även många kvinnor märker att deras perioder är mindre smärtsamt . De har mindre kramper och mindre behov av att ta värktabletter och vila under menstruationen grund av att ha mindre smärta . Vissa kvinnor som normalt märker smärta vid ägglossningen kommer också att få smärtlindring vid mitten av sin cykel . Eftersom preventivmedel förhindrar ägglossning , är smärta vid ägglossningen elimineras .

Styra menstruationscykeln

Kvinnor som tar preventivmedel har befogenhet att kontrollera när deras menstruationer börja . Detta är mycket praktiskt för många kvinnor. Om ett bröllop , semester eller andra stora evenemang är på gång , en kvinna kan justera enkelt henne piller , med mer eller mindre aktiva piller så att hon börjar på en tid som är mer praktiskt . Denna förmåga är en av de mest älskade biverkningarna av att ta preventivmedel . Många kvinnor planera sin cykler så att de aldrig har att göra med en menstruation på helgerna . Några nyare märken av p-piller medger nu en kvinna att bara ha fyra perioder varje år i stället för en per månad . Forskarna tror inte det finns några sjuka biverkningar att ändra startdatumet för en menstruationscykel.

Previous:nothing Next:om HPV grädde behandlingar

Relaterade artiklar


 • Vilka vitaminer bör män ta för fertiliteten ?
 • Vilka är de behandlingar för nedsatt libido hos kvinnor ?
 • Hur effektiva är spermiedödande för preventivmedel?
 • Vilka är de behandlingar för herpes under graviditeten ?
 • vad är ett preventivmedel ?
 • vad är en libido förstärkare ?
 • hur att komma ut som hbt-
 • vitaminer för att öka sexlusten hos kvinnor
 • preventivmedel fördelar
 • hur man gör bröst ser större
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com