risker och fördelar med blygd rakning

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-05-20
När de flesta människor tänker på personlig hygien , tror de på borstar tänderna , klippning dina tånaglar , eller rengöring dina öron , men det är också viktigt att ta hand om dig själv under bältet . Ett sätt att bidra till att upprätthålla renlighet i blygd regionen är genom rakning , men det finns vissa nackdelar med detta . Kontrollera listan av fördelar och risker nedan för att se om köns rakning är rätt val för dig

Städning Fördel

En av de mest uppenbara fördelarna med rakning är att det tar bort hår som kan fungera som en grogrund för bakterier . Dessa bakterier kan leda till infektioner och obehagliga lukter . Genom att ta bort hår , minskar du risken för dessa bakterier att samlas runt det området.

infektionsrisk

När du rakar blygd regionen har potentiella hälsofördelar genom att ta bort hår som dirigent för bakterier och infektioner , det kan , ironiskt nog , också utgöra en potentiell hälsorisk . Håret runt det området, för kvinnor i synnerhet , fungerar som en barriär som hindrar bakterier och bakterier kommer in i kroppen . När det inte finns några hinder , de bakterier har en direkt väg in i systemet .

Estetiska Fördelar

Den visuella fördelarna med att raka området under bältet är uppenbara , särskilt för kvinnor. Under baddräkt säsong , många kvinnor väljer att raka sina bikini linjer för att undvika fula tillväxt runt kanterna av deras bikini . Alltför många kvinnor väljer att raka eftersom de och /eller deras partner föredrar utseendet . Är mindre vanligt för män att raka av detta skäl , även om inte ovanlig.

Övriga risker

Den mest omedelbara negativa effekter som kan uppstå från att raka blygd regionen är att skära eller nick en känslig del av kroppen . Lyckligtvis sker läkning vanligen ganska snabbt i denna region , men rakning bör inte återupptas förrän det does. The andra risk för rakning är gupp och hudirritation . Dessa är oftast inte farliga för hälsan , om inte området blir smittad som följd. Vanligtvis är det biverkningar är tillfälliga och kan minskas genom att tillämpa en fuktighetskräm eller olja direkt efter rakning , peeling och använda en rakgel .

Sexuella Fördelar

Många kulturer runt om i världen kräver den kvinnliga befolkningen att ta bort hår i sin blygd regioner när de blir gamla . Detta görs vanligtvis för ökad komfort under äktenskapliga aktiviteter . Det är inte lika vanligt för män att raka hela sin blygd region , även om vissa väljer att ta bort hår från sina testiklar för ökad komfort vid samlag och förspel .

Previous:nothing Next:preventivmedel fördelar

Relaterade artiklar


 • stadier av kvinnlig genital herpes
 • Hur lång tid tar det för ExtenZe att fungera?
 • hur man öva kshobhaka position
 • biverkningar av preventivmedel yaz
 • mat som fungerar som afrodisiaka
 • hur ska mindre perversa
 • orsakerna till manlig sterilitet
 • morgonen efter-piller fakta
 • hur du hittar G-punkten
 • hur man diagnostisera genitala vårtor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com