spiral information

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-06
En spiral ( spiral ) är ett preventivmedel som sätts in i en kvinnas livmoder . Det fungerar genom att göra förändringar i livmoderslemhinnan så att miljön i livmodern blir ogästvänlig för spermierna . En kopparspiral skadar spermier och gör också sitt svårt för ett befruktat ägg att implantera i livmodern . Kvinnor behöver gå till en läkare att ha en spiral insatt. Förfarandet innebär att föra in spiralen i livmodern via slidan . Det är en enkel procedur som kräver ett kontor besök och tar fem till 10 minuter. En kopparspiral fungerar för fem till 10 år

Funktioner

Spiralen är liten enhet formad som ett T. Den har ett snöre fäst vid den som hänger i slidan . Strängen bestämmer om produkten i livmodern . Kvinnor har att regelbundet kontrollera sin vagina för att se om strängen är där . Om strängen inte är närvarande betyder det att enheten har avlägsnats från livmodern .

Typer

De två typer av spiral är levonorgestrel (LNG ) IUD och koppar spiral . Den koppar iud , även kallad ParaGard har en koppartråd runt stammen på spiralen och fungerar genom att stödja frisläppandet av vätskor som är giftiga för spermier . LNG iud , även kallad Mirena , frisätter hormoner som dödar spermier och göra det svårt för spermierna att passera genom livmodern . Den koppar kopparspiralen är vanligast , men LNG spiralen är en mer effektiv form av preventivmedel .

Fördelar

En spiral är ett billigt och extremt effektiv form av långsiktiga preventivmedel . LNG Spiralen fungerar för fem år och koppar spiralen i 10 år . När en kopparspiral är på plats finns det ingen anledning för andra preventivmedel . En kopparspiral hindrar inte samlag . Kvinnor med en spiral kan fortfarande amma sina barn .

Nackdelar

Det finns mindre biverkningar förknippade med en spiral , som inkluderar ömma bröst , illamående ( LNG IUD ) , humörsvängningar, akne och huvudvärk . En spiral är inte en over-the-counter preventivmedel och måste förskrivas av läkare. En kopparspiral är precis som alla andra preventivmedel , eftersom det inte skyddar mot sexuellt överförbara sjukdomar och infektioner. Med en koppar spiral finns det en chans om ökad blödning och kramper under menstruationen. Läkare rekommenderar att kvinnor som aldrig fött barn undvika spiral .

Pris

En spiral kan kosta mellan $ 175 och $ 400 . Den totala kostnaden beror på läkarens arvode för införande förfarandet , priset på spiral , och kostnaden för ett uppföljande besök till läkare efter två till tre månader för att se om enheten fungerar korrekt. Det finns inget behov av ytterligare besök , om inte spiralen måste tas bort .

Previous:nothing Next:manlig impotens naturläkemedel

Relaterade artiklar


 • hur mycket kostar orto EVRA kosta ?
 • som kondomer är bäst för stimulering ?
 • vad är maxiderm ?
 • Vad är Kamagra gel ?
 • plötsliga erektil dysfunktion
 • hur man talar till tonåringar om onani
 • orsaker till tonårsgraviditeter
 • ätbara afrodisiaka
 • om Vimax
 • hur man ska äta mat för att öka libido
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com