svalg klamydia symtom

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-05-10
Klamydia är en sexuellt överförbar infektion (STI ) . Den orsakas av bakterien Chlamydia trachomatis , och är den vanligaste bakteriella STI i USA . Du kan få en klamydiainfektion i penis , vagina , cervix , anus , urinrör , ögon eller svalg . Halsinfektioner är inte särskilt vanliga . Gonorré , en annan STI , är mer sannolikt att finnas i svalget . Klamydiainfektion i halsen beror på att utföra oralsex på någon som har klamydia

Symtom

En halsont kan vara ett symtom av klamydia i halsen , men det är mer troligt att du kommer att ha några symptom alls med Klamydiainfektion , särskilt på detta område av kroppen . Det är också möjligt att en halsont indikerar en gonorré infektion i halsen

Test

Om du tror att du kan vara smittad , kommer din läkare undersöka dig . tester görs med en tuss av området eller urin test . Om du har en preferens på hur du testas , fråga vilka typer används innan ditt besök.

Behandling

Eftersom klamydia orsakas av en bakterie , kan det behandlas och botas med antibiotika . Om din partner har testats , kan din läkare att sätta dig på antibiotika utan att bli testade . Det är viktigt att ta alla dina läkemedel som förskrivs och att inte ha sex tills behandlingen är avslutad eller du och din partner kan smitta varandra . Kom ihåg att du kan få klamydia om och om igen , även om du redan har haft en infektion en gång .

Förebyggande

Det bästa sättet att skydda sig mot klamydia och alla sexuellt överförbara infektioner är att avstå från all sexuell aktivitet , inklusive vaginala, orala och anala samlag . Om du är sexuellt aktiv kan du minska din risk genom att minska antalet partner , bara har sex med en ömsesidigt monogamt partner som är STI-fri och genom att använda latex eller polyuretan kondomer konsekvent och korrekt med varje samlag . För oralsex utförs på en kvinna och oral analsex , kan tandvård dammar användas för att minska din risk .

inga symptom

Kom ihåg att det vanligaste symtomet för alla sexuellt överförbara infektioner är inga symtom . Av denna anledning är det viktigt för dig att få testas regelbundet om du är sexuellt aktiva . För de flesta människor , bör man testa sig var 6 månader eller mellan parter .

Previous:nothing Next:ålder krävs för att köpa p-piller

Relaterade artiklar


 • hur man kan jämföra alternativ preventivmedel
 • om herpes
 • om erektioner
 • biverkningar av Yasmin preventivmedel
 • orsakerna till manlig impotens
 • hur man använder Plan B ( levonorgestrel )
 • homeopatisk behandling för libido
 • hur man identifierar cervicit
 • hur man använder en kvinnlig kondom korrekt
 • om impotens
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com