symptom på en herpes utbrytning

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-01
Symtom på en herpes utbrytning variera från en person till en annan . Symtom beror på om herpes är muntliga eller genitalt, och om utbrottet är första eller återkommande . Det är också viktigt att notera att enligt Mayo Clinic , de flesta människor infekterade med herpesviruset har aldrig några symtom , och många inte ens vet att de har sjukdomen . När man får symtom är det första utbrottet oftast svårare än återkommande dem

Överväganden

Det finns två typer av herpes --- muntlig och genital . Båda orsakas av en slinga av herpes simplex virus och sprids genom sexuella hud mot hudkontakt . Oral herpes är orsaken till feber blåsor och " munsår " att folk får på läpparna och runt munnen . Genital herpes orsakar liknande sår och skador i underlivet .

första utbrottet symtomen på genital herpes

Om en person med genital herpes har symptom , det första utbrottet sker oftast 1 till 2 veckor efter sexuell kontakt med en smittad person . Symptomen börjar vanligtvis med en mild stickande känsla i underlivet , skinkorna eller låren, följt av smärta och klåda . Blåsor eller sår börjar dyka upp i det smittade området under de närmaste dagarna och kan fortsätta att utveckla i 2 till 3 veckor . De skador kan bryta upp och sekret eller blöder och är ofta smärtsamma . De sår skorpa så småningom över och läka utan ärrbildning . University of Maryland Medical Center rapporterar att cirka 70 procent av kvinnorna och 40 procent av män med herpestecken erfarenhet också feber och influensaliknande symtom , liksom stickande smärtor i bäckenregionen eller ner på benet . Vissa personer upplever också smärtsam urinering .

Återkommande Breakout symtomen på genital herpes

Symptomen för återkommande finnar av genital herpes är de samma som för första breakout , bara de tenderar att vara mycket mildare . Återkommande finnar får varar bara några dagar istället för 2 till 3 veckor . Debuterar vanligen i samma område som det första utbrottet . Frekvensen av återfall varierar kraftigt från person till person , men för de flesta frekvensen är större det första året efter den första utbrottet . Kroppen bygger upp immunitet mot viruset , och utbrott inträffar mer sällan med tiden.

första utbrottet Symtom på oral herpes

Enligt American Social Health Association , de flesta människor får munherpes som barn , troligen från att ta emot en kyss från en vän eller släkting . Därför sker den första utbrott av symtom vid ung ålder och kan vara mycket smärtsamt . Blåsor visas på läpparna och ibland på tungan . Hos ungdomar , såren är mer benägna att bilda i den övre delen av halsen . Blåsorna bryter så småningom mynna i smärtsamma sår med en gulaktig membran och läka inom 3 till 14 dagar . Symptomen kan även omfatta ökad salivering och illaluktande andedräkt . I sällsynta fall munherpes symtom även muskelsmärta , frossa , svårigheter att svälja eller hörselnedsättning .

Återkommande Breakout Symtom på oral herpes

Precis som med genital herpes , återkommande utbrott av munherpes är oftast mycket mildare än initial infektion . Sår visas normalt på läpparna och inte påverkar tandköttet eller svalg . De flesta människor upplever bara en eller två utbrott om året , även om en liten andel av patienterna har mer ofta drabbas .

Previous:nothing Next:Vilka är de behandlingar för blockerade äggledare ?

Relaterade artiklar


 • om estroven
 • inte ExtenZe förbättra erektioner ?
 • tonårsgraviditeter symtom
 • att introducera en partner till träldom
 • om STD testning
 • hur man hittar kändis nakenhet
 • typer av preventivmedel utan östrogen
 • om ömma testiklar och ständig urinering
 • hur man anta feminina drag
 • Vad händer om du missar en dag att ta p-piller ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com