tecken och symtom på herpes hos kvinnor

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-22
Herpes simplex virus (HSV ) har två kända varianter . Den första varianten , HSV- 1 , är känd för att upprätta latency i nerven ganglier vid basen av hjärnan och allmänt manifesteras som munsår . Den amerikanska Social Health Association uppskattar att någonstans från 50 till 80 miljoner amerikaner bär på viruset . En annan variant av herpesviruset kallas HSV- 2 , och ofta etablerar latens på nerven ganglierna vid basen av ryggraden . Detta resulterar i ett utbrott av sår på könsorganen . Antingen virus kan etablera latens på någon av dessa nerv ganglier . Tecknen på ett herpesutbrott inte varierar beroende på vilken typ av virus

influensasymtom

Efter överföring av viruset , kan det nya flygbolaget utveckla influensaliknande symtom . Dessa symptom kan vara huvudvärk, feber , värk och svullna körtlar och är omöjlig att skilja från andra sjukdomar . Dessa symtom kan förekomma allt från två till 20 dagar efter det att viruset överförs , och så de inte kan inledningsvis vara kopplad till ett herpesutbrott. Dessa symtom kan behandlas med vanliga , over-the-counter läkemedel såsom paracetamol , och i allmänhet inte kvarstår förbi några dagar . De är inte vanligt med sekundära utbrott .

Stickningar

Ofta herpes bärare rapportera en klåda eller stickningar i platsen för nästa utbrytning . Detta kallas för en " prodromala " symptom och inträffar före första eller återkommande utbrott . Bärare av herpes får eller inte får känna den här varningen tecken på ett utbrott , och , när det gäller en första utbrott kan kännetecknet gå obemärkt förbi. Prodromalsymtom kan vara lindriga eller mycket uppenbara och smärtsamma , och varierar från patient till patient .

smärtsam urinering

Detta symptom av herpes är särskilt vanligt hos kvinnor , med tanke på placeringen av utbrott . Svullnad och plats för eventuella herpesskav kan orsaka inflammation och smärta vid urinering inte olik den som en vanlig urinvägsinfektion. Smärta vid urinering kan vara ett tidigt tecken symptom på ett herpesutbrott , som inträffar innan andra symtom , till exempel sår , eller det kan vara en del av det faktiska utbrott cykeln . Hos kvinnor kan detta symptom också förebåda en svampinfektion eller andra frågor , så det är klokt att tala med en läkare om detta problemet uppstår .

flytningar

En rinnande , illaluktande flytningar kan åtfölja andra herpestecken antingen före eller under ett utbrott av infektionen . Det är möjligt för kvinnor att också utveckla hjärnhinneinflammation som en bieffekt av en första herpes utbrott. Inte alla kvinnor som lider av herpes kommer att utveckla detta symptom . Även flytningar är inte unikt för herpes och kan indikera andra frågor, t. ex. inflammatoriska sjukdomar är det viktigt att notera att ovanliga flytningar bör kontrolleras av en läkare .

Sår

Det absolut vanligaste symtomet samband med herpes utbrott , får sår visas på vagina , vulva , anus och i vissa fall , livmoderhalsen . De sår börjar som röd , irriterad hud och kan lätt misstas för andra problem , som irritation från rakning . Under en period av dagar , kommer blåsor kan bildas , sedan bryta , skabb över och läka . Även om inte alla utbrott av herpes kommer att ha sår associerade med dem-vilket är en anledning är det särskilt viktigt att informera någon sexualpartner av sjukdomen-de är i särklass vanligaste ämnet i herpes utbrott .

Previous:nothing Next:Sign & symtom på herpes

Relaterade artiklar


 • vad är en fertilitetsklinik ?
 • hur du döljer maskulina drag
 • vad är Enzyte ?
 • vad håller traditionell tandbroar på plats ?
 • hur man identifierar pedofili
 • långvarig användning av p-piller
 • Hur fungerar en läkare gör en STD -test?
 • klamydia tecken och symptom
 • hur man kan minska frigidness naturligt
 • hur man ger en rektal massage
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com