tecken på en blockerad äggledare

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-05-02
Äggledarna , som förbinder äggstockarna och livmodern , är avgörande för en fungerande graviditet . Äggledarna kan bli kroniskt blockeras-ett tillstånd som kallas kliniskt som hydrosalpinx-på grund av ärrbildning från skada eller infektion , till exempel utomkvedshavandeskap eller bäcken infektion . Även en blockerad äggledare kan vara obekväma eller upprörande , är det sällan anses vara ett allvarligt tillstånd. Tecknen på en blockerad äggledare kan vara svåra att upptäcka på grund av dess begränsade utbud av symptom . Endast en kvalificerad läkare eller sjuksköterska-barnmorska kan korrekt diagnostisera tillståndet

några symptom

Många kvinnor upplever inga märkbara symptom av blockerade äggledare . Såvida inte en kvinna är aktivt försöker bli gravid , kan hon ha en ockluderad slang för år och aldrig veta . Det är troligt att betydligt fler kvinnor lider av blockerade äggledare än man tidigare trott , eftersom de flesta aldrig har symptom som är allvarlig nog att motivera behandling . I allmänhet blockeras äggledarna inte ge symtom som är smärtsamma eller uppenbar . Men när äggledaren blockering orsakas av en närstående tillstånd , såsom inflammatoriska sjukdomar , kan ocklusion diagnostiseras under behandling för orsakande tillståndet . Blockerade äggledarna är en vanlig orsak till infertilitet .

barnlöshet

Det vanligaste symtomet på en blockerad äggledare är infertilitet . Utom när det gäller in vitro fertilisering , sker befruktningen alltid i äggledarna . Om ett rör är blockerad , varken sperma eller ägg är i stånd att resa fritt tillräckligt för att möta och skapa en zygot . En kvinna med bara en blockerad äggledare kan det ändå vara förmögen att bli gravid , trots att hennes chanser att bli gravid är naturligt lägre än genomsnittet.

utomkvedshavandeskap

Utomkvedshavandeskap kan uppstå både som en orsak och som ett symptom på en blockerad äggledaren . Denna allvarliga komplikation uppstår ibland hos kvinnor utan kända riskfaktorer , och det leder ofta till bestående skador på äggledarna , vilket kan leda till ärrbildning och blockering . Kvinnor med en historia av utomkvedshavandeskap är mer benägna att ha blockerat äggledarna . Om en äggledare är endast delvis blockerad , kan det bidra till skapandet av ett utomkvedshavandeskap. En delvis blockerad rör kan tillåta passage av sperma eller ägg , vilket gör det möjligt befruktningen . Det kan dock hindra den resulterande blastocysten förmåga att nå livmodern , så det är mer sannolikt att implantatet i äggledaren .

kronisk bäckensmärta

I en minoritet av kvinnor med blockerade äggledare , den skadade vävnaden kan orsaka kronisk , låggradig smärta . Smärtan är oftast i långt , nedre delen av magen , ibland bara på den sida som påverkas av blockering . Denna milda smärta kan vara tjat och konstant , men få kvinnor är besvärade av det tillräckligt för att söka behandling eller diagnos .
Eftersom det finns många andra möjliga orsaker till bäckensmärta och det är inte vanliga i samband med blockerade äggledare , en kvinna ska inte tro att hon har en ockluderad tub utan att först få ett läkarutlåtande . Kronisk , låggradig bäckensmärta kan orsakas av stress , mild infektion , endometrios , skada eller en rad andra sjukdomar och tillstånd.

Intermittent bäckensmärta

Även mindre vanligt , får en blockerad äggledare orsaka smärta som uppstår oregelbundet, t. ex. under ägglossning eller menstruation . Det ökade blodflödet till det reproduktiva systemet under menstruation kan orsaka annat osynligt smärta för att bli akut märkbar , och ägglossningen kan orsaka övertryck i äggledarna .
Om smärta relaterad till en blockerad äggledare uppträder enbart under menstruation , kan det vara misstas för menstruation kramper , och därför ignoreras . Det finns hundratals möjliga orsaker till obehag uppstår intermittent . En läkare kan avgöra att smärtan är orsakad av ett spärrat äggledaren endast om andra orsaker har uteslutits och patienten har andra symptom på en blockering .

Previous:nothing Next:Hur man använder en kegelmaster

Relaterade artiklar


 • hur man kan förbättra mänskliga feromoner naturligt
 • tecken på att vara infertila
 • hur man handskas med att vara en transpersoner tonåring
 • manlig förbättring droger
 • hur du döljer bröstvårtor utan bh
 • hur man väljer nudist resort för alternativa livsstilar
 • hur man hittar den perfekta kondomen
 • Hur kan jag ta reda på om någon har HIV ?
 • om erektioner
 • hur man får information om HIV via e-post
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com