typer av HPV hos män

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-14
Den humant papillomvirus ( HPV ) är en mycket vanligt tillstånd. Det finns över 100 olika stammar av HPV -viruset och minst fyrtio av dessa orsakar genitala vårtor . Om du har sex , är det troligt att du kommer i kontakt med detta virus , och eventuellt uppvisar symptom , någon gång i ditt liv . HPV är en virusinfektion som är sexuellt överförda och kan växa på könsorganen hos både män och kvinnor som är smittade. HPV 's är uppdelad i två specifika typer , de som är låg risk och de som har hög risk . Låg risk HPV virus orsakar genitala vårtor och inte omvandlas till cancerceller. Hög risk HPV virus kan mutera och bli cancerogena . Typer av HPV hos män inkluderar anal och penis vårtor , liksom vissa typer av cancer

Symtom

Symtom på . HPV är inte alltid helt uppenbart . Det kan ta veckor, månader och tom år efter exponering för viruset för någon att utveckla genitala vårtor . En person kan bära viruset för HPV och inte har symptom alls . De får aldrig veta att de bär på viruset . Immunsystemet brukar kunna kämpa mot HPV efter en period av två år. Behandlingen ingår avlägsnande av vårtan eller behandling av virus med krämer och tablettbehandling .

Riskfaktorer

riskfaktorer för män upphandlande genitala vårtor ökar med antalet sexpartners de har . Dessutom , de som inleder ha sex innan de fyllt sexton eller som är under tjugofem löper en ökad risk för HPV-infektion . Enligt Centers for Disease Control (CDC ) , män som är homo-eller bisexuella har är 17 gånger större risk att utveckla HPV -virus i samband med anal cancer än sina heterosexuella motsvarigheter .

anala vårtor

anala vårtor kan eller inte kan ha symptom . Ofta de är dolda i anal hålrum och gå obemärkt förbi om inte den infekterade individen börjar uppleva symptom som klåda och anal blödning . Det kan också finnas en del svullna anal lymfkörtlar och kring ljumskarna . Vissa utsläpp är möjligt med anal HPV vårtor .

könsdelWarts

Enligt CDC , HPV vårtor hos män vanligtvis har utseendet på köttfärgad blomkål och får eller inte får höjas upp av huden . Dessa vårtor kan uppträda runt testiklarna , lår eller ljumske . De kan också form på penis eller i anus . Det kan finnas vissa penis klåda och flytningar i samband med genitala vårtor hos män .

Anal Cancer

HPV hos män kan leda till utveckling av anal cancer om de lämnas obehandlade . HPV- virus som orsakar anal cancer är inte desamma som de som orsakar genitala vårtor . Om immunförsvaret är nedsatt av virus såsom humant immunbristvirus ( HIV ) är det mer troligt att HPV kommer att utvecklas till anal cancer . Enligt American Cancer Society , finns det cirka 500. 000 fall av HPV diagnostiseras varje år. De allra flesta av dessa är antingen HPV-6 eller HPV11 virusstammar .

munhålecancer

En studie som publicerades 2007 av Dr Maura Gillison vid John Hopkins University fann en ökad risk för munhålecancer utveckling på grund av exponering för HPV -viruset . Studien visade en betydande ökning av den orala cancer relaterade till HPV under de senaste 25 åren i förhållande till totala munhålecancer priser . Flera sexpartners ökar risken för att utveckla cancer i munhålan till följd av HPV- virus . Journal of Clinical Oncology utfört en studie som fann HPV-relaterade muntliga cancer är lika vanliga som de som gäller tobak och alkoholmissbruk .

Vaccin

Vid tidpunkten för offentliggörandet Det saknas idag vacciner för män för HPV-virus , men det finns diskussion om de eventuella fördelarna att vaccinera pojkarna innan de blir sexuellt aktiva på grund av sambandet mellan genitala cancerformer och HPV-virus . Studier pågår för att avgöra hur effektiv en HPV -vaccin för män .

Previous:nothing Next:det första tecknet på hjälpmedel

Relaterade artiklar


 • hur man använder Karma Sutra positioner
 • hur du hittar den manliga prostatan
 • om kondomer
 • hur man ska behandla cervicit
 • orto tri cyclen låg biverkningar
 • hur man hittar sin G-punkten
 • syfilis intressanta fakta
 • Fakta om p-piller
 • hur man kan övervinna rädsla för allmänheten nakenhet
 • medicinering som minskar libido
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com