typer av preventivmedel plåster

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-05-29
Preventivmedel , även känd som preventivmedel , är något som förhindrar graviditet uppstår . Det finns många olika typer av preventivmedel som finns, så det är viktigt att prova olika alternativ om man inte fungerar för dig

. Typer av Preventivmedel

Preventivmedel faller in i tre kategorier . Behavioral metoder som avhållsamhet lita på användarens beteende för att förhindra graviditet . Barriärmetoder förhindra spermier från att ta sig till en ägg ( ägg ), om inga ägg befruktas inte graviditet inte förekomma. Hormonella metoder fungerar i ett eller flera av följande tre sätt: att förhindra ett ägg från att släppa , förtjockning livmoderhalsens sekret så spermier inte kan ta sig till ägget att befrukta det , eller ändra slemhinnan i livmodern så att ett befruktat ägg kommer inte att implantatet . Om ett befruktat ägg inte implantat i livmoderväggen , förekommer graviditet inte .

p-plåster

p-plåster är ett hormonellt preventivmedel . Det är en liten lapp som fastnar på huden och frigör hormonerna östrogen och progesteron i kroppen och förhindrar ägglossning ( frisläppandet av ett ägg ) och förtjockning livmoderhalssekretet och därmed förhindra graviditet . Det är möjligt att de hormoner som också ändra livmoderslemhinnan , men detta har inte bevisats .

orto EVRA

Det finns för närvarande endast ett märke av p-plåster finns i USA . Varumärket är Ortho EVRA . Orto EVRA bärs för en hel vecka . I slutet av veckan , är ett nytt plåster tillämpas . Efter tre veckor i följd bär plåstret , kräver den fjärde veckan inte en patch .

Effektivitet

Preventivmedel effektivitet kan bero på många saker. Om du använder plåstret precis som ordinerats, är det mer än 99-procent effektiva för att förhindra graviditet . Med normal användning är det 92-procentig effektivitet .

Överväganden

Vissa saker kan göra ditt preventivmedel mindre effektiv , som din vikt , tar antibiotika och glömmer att sätta på ett nytt plåster efter sju dagar . Se till att tala med din läkare om eventuella problem eller funderingar du kan ha .

Previous:nothing Next:hur man talar med din läkare om preventivmedel

Relaterade artiklar


 • om orto EVRA-plåster
 • vad är std testförfarandet för män ?
 • hur man ger en bra fotmassage
 • hur man använder pessar som preventivmedel
 • hur man hittar en dominatrix
 • vad p-piller orsaka viktökning ?
 • biverkningar av att stoppa orto EVRA
 • hur p-piller arbete ?
 • om IUD preventivmedel
 • hur man väljer att få steriliseras
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com