vad är cytolys i ett cellprov ?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-11
Cytolys är förstörelse och död av celler på grund av förekomsten av bakterier i slidan . Denna process observeras av cytotechnologist på laboratoriet som är ansvarig för att granska cellprov exemplar för potentiella avvikelser . Förekomsten av omfattande cytolys kan resultera i ett otillfredsställande prov, beroende på mängden intakt , diagnostiska celler som kvarstår

Du behöver : .
vitamintillskott
. Växtbaserade kosttillskott .
Möte med vårdgivare .

Betydelsen av cellprov

Syftet med cellprov är att upptäcka eventuella precancerösa lesioner närvarande och har dem lyckades att förhindra livmoderhalscancer senare . Det cellprov är den mest framgångsrika cancerscreening test . Det har visat sig att regelbunden Pap test mellan 1955 och 1992 minskade livmoderhalscancer diagnos med nästan 75 procent . Dessutom har upp till 80 procent av alla nya livmoderhalscancer förekomster inte visats med testet under de senaste fem åren , enligt American Cancer Society .

Vad betyder resultatet ?

Kvinnor har en av tre resultat från en Pap smear : normal , otillfredsställande eller onormal . När testet är onormalt, skall någon form av upp krävs och bör diskuteras direkt med läkaren . Ibland en kommentar av cytolys närvarande görs som en del av den normala . Detta varnar läkaren att vissa av cellerna har förstörts , samtidigt som inte tillräckligt för att anses otillfredsställande , är det inte optimalt . Om det finns en oro för eventuella cellförändringar kan läkaren ha provet upprepas . Om mer än 75 procent av cellerna förstörs , är en otillfredsställande diagnos utförs.

cytolys Bakgrund

En Pap smear exemplar innehåller celler som har tagits bort från livmoderhalsen under standarden gynekologiska tentamen . Dessa celler finns i en rad olika former , beroende på deras mognad scenen och externa hormoner närvarande . Mellanliggande celler är mer rikligt under senare delen av menstruationscykeln grund av den ökade förekomsten av progesteron . Dessa celler är också vanliga under graviditeten. Mellanliggande celler innehåller glykogen . Dessa celler beskrivs som platta polygonal celler med riklig cytoplasma och en centralt placerad kärna

cytolys Beskrivs

Alla kvinnor har en viss mängd bakterier som finns i slidan . Detta kallas normalflora . Bakterierna foder på glykogen i mellanliggande celler . En biprodukt av glykogen matsmältning är mjölksyra . Insatser av bakterier orsakar de celler att lysera , eller dö . Cytoplasman i cellen bryts isär och lämnar efter cytoplasmiska skräp och avklädd, naken kärnor .

Konsekvenser av cytolys

I allmänhet är cytolys inte problematiskt och ett tillräckligt diagnos kan erhållas . Men i sällsynta fall om det finns en omfattande celldöd närvarande är cellprov äventyras och cytotechnologist kommer att göra ett otillfredsställande diagnos . Riktlinjer för denna diagnos fastställs av 2001 Bethesda Reporting System för rapportering cervikala eller vaginala cytologiska diagnosen . Därför måste provet upprepas och patienten kommer att behöva återvända till sin läkare : s kontor .

Previous:nothing Next:om manlig infertilitet

Relaterade artiklar


 • hur man väljer rätt preventivmedel för dig
 • Hur hindrar spiralen graviditeten ?
 • Vad orsakar tidig perioder om preventivmedel ?
 • hur man öva seesawing position
 • slem preventivmedel
 • hur man kan sänka kvinnliga libido
 • naturläkemedel för låg testosteron
 • fördelar och nackdelar med p-plåster
 • hur man ger ut feromoner
 • hur man bär ljus ögonskugga
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com