vad är en G-punkten ?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-30
G-Spot är en förmodad erogen zon i den kvinnliga slidan , har förekomsten av som varit föremål för debatt sedan dess " upptäckt " 1950. Som det ser ut har det skett några avgörande bevis till stöd för förekomsten av en faktisk plats inom den kvinnliga vaginan som är mer erogena än någon annan

Historia

G-punkten är uppkallad efter den tyske gynekologen Ernst Grafenberg , som teoretiserade en kvinnlig erogen zon på den främre väggen av slidan i en artikel publicerad 1950. Begreppet myntades i Addiego , et al i 1981 års publicering av " Tjejorgasm : A Case Study " i Journal of Sex Research 17 (1 ) : . 13-21

Läge

G-punkten är förmodligen ligger allt från 1 till 3 inches på den främre väggen av den kvinnliga slidan , direkt bakom pubis benet .

Controversy

De flesta bevis för G-spot existens bygger på anekdotiska observationer och utredningar som utförs med endast små urval av deltagare , så som anges i " G-Spot : A Modern Gynecologic Myth. " Undersökningar av området avsåg att vara platsen för G-punkten har visat övertygande , eftersom området inte har visat sig innehålla en högre täthet av nervändar än någon annanstans i slidan . Det finns teorier om att G-punkten är homolog . av urinrörets svamp , har som det ligger nära Skene körtlar , ett område i slidan som orsakar kvinnlig ejakulation Föreningar med G- spot stimulation och kvinnlig ejakulation fått en del att hypotes att de två är på något sätt anslutna-om inte samma sak-om detta är svag i bästa fall.

Anhängare och motståndare

Den mest berömda anhängare av förekomsten av G-punkten in den första att offentliggöra omfattande om ämnet-Alice Kahn Ladas , Beverly Whipple och John D. Perry i " G-Spot och Andra rön om mänsklig sexualitet. " Boken har sedan dess publicerats på många språk och populariserade termen " G-punkten . " En annan supporter är Dr Malcolm Freeman , en sexterapeut och professor i gynekologi vid Emory University . I en Time Magazine artikel skriven 1982, är han ha sagt "Det är mycket tydligt att platsen finns . Vissa kvinnor har en liten vävnad uppbyggd , en kvarleva av prostata spår . " belackare förekomsten av G-punkten är många . De inkluderar Dr J. Jones Stewart , en Pasadena-baserat gynekolog , och Dr Kermit Krantz , ordförande i obstetrik och gynekologi vid University of Kansas Medical Center i Kansas City . Han anser den så kallade G-punkten har varit känd i århundraden och som helt enkelt ge den ett namn gör lite för att bevisa sin existens . Krantz säger avsaknaden av anatomiska grunden är tillräckligt för att motbevisa dess existens .

Senaste Upptäckter

Enligt en undersökning som genomfördes 2008 vid universitetet i L' Aquila i Italien , ultraljud visade att kvinnor som hävdade att uppleva vaginala orgasmer besatt en region i tjockare vävnad i det område där G-punkten sägs existera . De som saknar denna förtjockning av vävnad hävdade att de aldrig har upplevt en vaginal orgasm .

Previous:nothing Next:sig att leva med en HIV - positiv person

Relaterade artiklar


 • hur de ska hålla sig nykter fram till äktenskapet
 • om äggdonator profiler
 • hur du berättar din make du har herpes
 • medicinska orsaker till manlig impotens
 • hur man kan öka antalet spermier naturligt
 • biverkningar efter avslutad p-piller
 • Vilka är symtomen av klamydia hos kvinnor ?
 • långvarig användning av p-piller
 • hur man använder avhållsamhet som en form som preventivmedel
 • orsaker till erektionsproblem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com