vad är nordette ?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-17
Nordette är ett oralt preventivmedel ( p-piller ) för kvinnor och finns endast med ett recept . Det används ibland som ett akut p-piller och bör fattas inom 120 timmar samlag för att undvika graviditet . Nordette är ett varumärke för det generiska namnet etinylestradiol och levonorgestrel . Andra varumärken inkluderar men är inte begränsade till : Alesse , Enpresse , Levlite , Lybrel och Sronyx . Nordette tillverkas av Duramed Pharmaceuticals . Varje tablett Nordette innehåller 150 mikrogram levonorgestrel och 30 mikrogram för etinylöstradiol .

Funktion

Nordette förhindrar graviditet genom att kombinera två kvinnliga könshormoner , östrogen och gestagen . Den huvudsakliga funktionen för en kombination av dessa hormoner är att förhindra en kvinna från ägglossning ( släppa ägg från äggstocken ) . Nordette gör det svårare för spermierna att resa till livmodern genom att livmoderhalsen tjockare . Det gör ändringar i väggarna i livmodern så att befruktade ägg inte kan ansluta sig till den .

Använder

P-piller som Nordette är ett populärt sätt att preventivmedel eftersom de är lätta att använda och extremt effektivt . Nordette , liksom de flesta p-piller , har andra fördelar förutom att förhindra graviditet . Det kan minska risken för cancer i livmodern och äggstockarna , hjälpa lindra mensvärk , och minska intensiteten i menstruationen . Liksom alla former av preventivmedel , hindrar Nordette inte sexuellt överförbara sjukdomar .

Användning

Det är ingen skillnad i användande av kvinnor i olika vikter eller åldrar . Varje förpackning med Nordette har 28 piller, som måste tas i en viss ordning . Det är viktigt att ta ett piller varje dag vid ungefär samma tidpunkt . Kvinnor bör ta p-piller även om de inte är sexuellt aktiva . Om ett piller missas , är det bättre att använda en alternativ metod för födelsekontroll . Nordette kan tas med eller utan mat .

biverkningar

Liksom alla läkemedel har Nordette även vissa biverkningar , men de är vanligtvis milda och inte kräver någon behandling. Vissa kvinnor får inte uppleva några biverkningar alls . Några av de vanligaste biverkningarna är: illamående , dilatation , ömma bröst , förändrat cykler menstruation , och genombrottsblödning. Det finns chanser att vissa kvinnor upplever allvarliga biverkningar som plötslig svaghet , bröstsmärta , migrän , tunga spotting , och förhöjda kolesterolvärden .

Försiktighetsåtgärder

Som alla p-piller , bör Nordette inte tas av kvinnor som är gravida eller ammande. Kvinnor som har fött barn bör vänta fyra veckor innan Nordette . Rökning bör undvikas när du tar p-piller eftersom det kan öka risken för blodproppar , stroke och hjärtinfarkt .

Previous:nothing Next:om p-piller Yasmin

Relaterade artiklar


 • preventivmedel effektivitet
 • hur man kan bli av genitala vårtor
 • hur man ger en Brazilian Wax
 • om HPV
 • hur man diskutera herpes med en älskare
 • hur man berätta för någon att du är en transvestit
 • vad som är Cialis professionell ?
 • hur du hittar den manliga prostatan
 • hur de ska följa lagar nakenhet
 • Hur symtom på gonorré och genital herpes skiljer sig män ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com