vad är orthotricyclen ?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-05-16
Orthotricyclen är ett p-piller som finns i tre olika nivåer av hormoner tas vid olika faser av menstruationscykeln. Fördelarna och riskerna med Orthotricyclen liknar mest p-piller , men kan variera något från andra märken

Historia

Orthotricyclen är . ursprungligen producerats av Ortho Women's Health urologi, Avdelningen för Ortho-McNeil-Janssen Pharmaceuticals Inc. , som producerade den första p-piller 1963.
Multi-fas piller infördes i början av 1980 i syfte att närmare härma kvinnans naturliga menscykel och blev snabbt den mest populära typen av p-piller förskrivas.
Eftersom fler och mer information om effekterna av p-piller fram , det piller började godkänts av FDA för användning vid sidan av preventivmedel . År 1996 var Orthotricyclen godkänt för behandling av måttlig akne samt för preventivmedelsanvändning hos kvinnor över 15 år .

Aktiva ingredienser

Orthotricyclen innehåller tre olika nivåer av hormoner som innehåller piller för envar av de tre veckorna före en kvinnas mens . Dess aktiva ingredienser är syntetiska hormoner norgestimat och etinylestradiol . Norgestimat är en syntetisk form av hormonet gestagen och etinylestradiol är en syntetisk form av hormonet östrogen .
Under de tre veckor av menstruationscykeln som aktiv piller tas , halterna av norgestimat öka något varje vecka och nivåer av etinylestradiol förbli densamma .
Den sista veckan av piller , som vanligtvis grön till färgen , innehåller inga hormoner alls . Dessa gröna piller anses inerta och kallas ofta påminnelse piller eftersom de används helt enkelt för att fortsätta vanan av p-piller varje dag .

Hur Orthotricyclen fungerar

Som de flesta p-piller , fungerar Orthotricyclen genom att ersätta kroppens naturliga hormoner med syntetiska hormoner som hindrar kroppen från ägglossning . Utan ägglossning kan inträffa graviditet inte . När det tas på rätt sätt , har Orthotricyclen en liknande framgång till andra p-piller , med cirka 1 av 100 kvinnor blir gravida varje år som de är p-piller.
Vid behandling av måttlig akne , fungerar Orthotricyclen genom att stabilisera en kvinnas hormoner och därmed förhindra inledande finnar . Kvinnor som tar Orthotricyclen för behandling av måttlig akne ser i allmänhet en 25 till 45 procent minskning av akne lesioner .

biverkningar

Biverkningarna av Orthotricyclen liknar andra p-piller i både typ och svårighetsgrad . Underlåtenhet att p-piller korrekt kan resultera i småblödningar mellan menstruationerna , ägglossning och graviditet . Några kvinnor uppger olika nivåer av illamående och orolig mage samtidigt Orthotricyclen , ofta dessa symptomen avtar eftersom kroppen vänjer sig vid p-piller .
Som med alla p-piller , bör kvinnor som är över 35 och rök inte ta Orthotricyclen eftersom dessa två faktorer kraftigt öka chanserna för en sällsynt men allvarlig biverkning där blodproppar bildas i de stora vener och artärer i kroppen . Dessa blodproppar kan leda till stroke och eventuellt dödsfall .

Var får Orthotricyclen

Orthotricyclen är endast tillgänglig genom recept . Din husläkare eller gynekolog måste bestämma om Orthotricyclen är rätt p-piller för dig .
När du har ett recept , är Orthotricyclen finns på de flesta apotek och över internet . Priserna varierar beroende på plats och butik, men är i allmänhet i $ 25 till $ 40 beroende på försäkringsskydd och plats .

Previous:nothing Next:biverkningar av loestrin 24 fe -piller

Relaterade artiklar


 • hur man använder smink lämpligt som ett kors byrå
 • negativa effekter av preventivmedel på unga tonåringar
 • om laser genitala vårtor avlägsnas
 • om ägglossning kalendrar
 • Vad är afrodisiaka för kvinnor ?
 • skäl att använda preventivmedel
 • vad är sensuell massage ?
 • hur man väljer en kondom
 • orto tri cyclen låg biverkningar
 • hur man hittar en kondom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com