vad preventivmedel är farligt att kvinnor som röker ?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-28
Det finns en mängd olika preventivmetoder , inklusive barriärmetoder , hormonella metoder och intrauterin metoder . Även om varje av dessa typer av metoder är relativt effektivt för att förebygga graviditet kan vissa former av preventivmedel vara farligt för kvinnor som röker . Normalt alla hormonella typer av preventivmedel innehåller risker och biverkningar som kraftigt förvärras av rökning . Riskerna med rökning samtidigt på preventivmedel ökar med dos av hormoner , mängden rökta cigaretter och användarens ålder .

typer av födelsekontroll berör Rökning

Alla hormonella preventivmedel påverkas av rökning . Detta inkluderar piller, plåster , skott , vaginal injektioner och vaginala ringar som distribuerar hormoner i hela kroppen . Även låg dos p-piller och metoder som använder en lägre dos av hormoner bära lägre risker , särskilt för yngre kvinnor , är risken fortfarande finns .

Preventivmedel och hjärtinfarkt

Rökning , medan p-piller , kan öka risken för hjärtinfarkt dramatiskt . Risken ökar med åldern . Kvinnor över 35 år som är storrökare (definierat som rökning 25 eller fler cigaretter per dag ) är 30 gånger större risk att få hjärtinfarkt än kvinnor som tar p-piller men inte röker .

Medan risker som finns för yngre kvinnor , är de inte lika allvarliga . En University of San Francisco studien visade att kombinera lågdos p-piller med måttlig rökning ( under 25 cigaretter om dagen ) gör lite för att öka chanserna för en hjärtinfarkt hos kvinnor under 35 år . Denna statistik gäller endast friska kvinnor som inte lider av högt blodtryck eller diabetes .

Övriga risker

Rökning samtidigt på hormonella preventivmedel medför andra typer av faror också. Preventivmedel kan orsaka blodproppar för stroke , särskilt hos kvinnor som röker . Risken för blodpropp eller stroke ökar också med åldern och med den mängd röka , så en kvinna 35 år eller äldre som röker 25 cigaretter om dagen har en högre risk att utveckla en blodpropp eller stroke än en kvinna som inte uppfyller dessa villkor .

Kvinnor som röker samtidigt som man tar hormonella preventivmedel har också en högre risk att utveckla högt blodtryck .

Slutligen röka medan du tar hormonella preventivmedel-inklusive låg dos piller, plåster eller ringar-. har förknippats med en ökning i utvecklingen av levertumörer , sjukdomar i gallblåsan och synproblem

Nikotintuggummin och patchar

Även om riskerna är mindre uttalade än med cigaretter , använda nikotinplåster eller produkter tuggummi kan fortfarande öka risken att drabbas av negativa biverkningar av hormonell preventivmedel . Denna risk är särskilt uttalad för kvinnor som har högt blodtryck , som är diabetiker , eller som är överviktiga .

Varningstecken

Om du röker och använder hormonella preventivmedel , måste du vara medveten om de tidiga varningssignalerna på sidan påverkar . Huvudvärk som liknar migrän är en varningssignal för blodproppar eller synproblem , och du bör tala med din läkare omedelbart. Smärta i vader , ben , mage eller bröst kan tyda på en blodpropp och kräver omedelbar läkarvård .

Alternativa metoder för födelsekontroll

Många läkare kommer att vägra att förskriva hormonella preventivmedel till kvinnor över 35 som röker . Kvinnor som tänker fortsätta röka bör använda barriärmetod ( kondom , livmoderhalscancer mössor , och /eller membran ) eller spiral 's ( små T- formade produkter sätts in i livmodern ) för att undvika att ta hormonella preventivmedel som har potentiellt negativa sidan påverkar .

Previous:nothing Next:abstinenssymtom av p-piller

Relaterade artiklar


 • vad hormoner är involverade i ägglossningen ?
 • För fertilitet piller via mail
 • biverkningar av testosteron substitutionsterapi
 • hur man kan stoppa vaginal lukt
 • tecken och symptom på HPV
 • Hur lång tid tar det för HPV att gå bort?
 • hur man får behandling för inflammation i lilla bäckenet
 • om tantra Yoni massage
 • om testning för klamydia
 • hur man använder en huva i träldom spela
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com