Hur Gardasil arbete?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-06-27

Vad är Gardasil ?

Gardasil , ett Merck Pharmaceuticals vaccin , skyddar mot två stammar av humant papillomvirus (HPV ) som orsakar 70 procent av fallen av livmoderhalscancer hos kvinnor , samt två stammar av HPV som orsakar 90 procent av genitala vårtor infektioner . Genom att ge immunitet mot dessa stammar av HPV , Gardasil förebygger infektionen som ofta leder till livmoderhalscancer. Gardasil skyddar inte mot alla stammar av HPV som orsakar cancer , så rutinmässig screening fortfarande är nödvändiga för kvinnor även om de få Gardasil vid ung ålder .

HPV och livmoderhalscancer

Enligt Center for Disease Control Är HPV en sexuellt överförbar infektion ( STI ) som leds genom kontakt . Kondomer ge några försvar från HPV , men eftersom kontakta fortfarande kan förekomma även med hjälp av en kondom , så ger de inte ett fullgott skydd.

HPV -infektioner kan manifesteras på två olika sätt i kroppen . Den mest märkbara är genom genitala vårtor . HPV -infektioner som förekommer som genitala vårtor brukar inte orsaka livmoderhalscancer. Däremot presentera många olika aspekter av HPV inte som genitala vårtor . Istället kan de infektera lömskt livmoderhalsen om ursprungligen inte rensas ut av kroppens immunsystem , med tiden orsakar cellulär mutation som leder till livmoderhalscancer .

Livmoderhalscancer är en lätt behandlingsbar form av cancer om de upptäcks tidigt . Men om det inte är fångad snart , kan den vara dödlig .

Hur Gardasil fungerar

Eftersom HPV är ett virus , är det möjligt att skapa ett vaccin som hjälper kroppen att försvara sig mot den . Vacciner fungerar genom att injicera försvagade eller döda virus i kroppen så att kroppen kan försvara sig mot den . Eftersom det finns specifika stammar av HPV som kan kopplas till livmoderhalscancer , riktade skaparna av Gardasil vaccinet för att ge kroppen immunitet mot vissa av dessa stammar .

Gardasil hemsida rekommenderar att flickor och unga kvinnor åldrarna nio till 26 få vaccin , särskilt om de ännu inte är sexuellt aktiva . Vaccinet ges tre gånger under en sexmånadersperiod , och är bara känd för att vara effektiva om de ges tre gånger .

Gardasil skyddar inte mot alla del av HPV . Enligt Gardasil hemsida finns det mer än 30 genitala sorter av HPV , och detta vaccin bara omfattar fyra . Det hindrar inte heller några andra sexuellt överförbara sjukdomar . Håll få STI och livmoderhalscancer filmvisningar cancer även om du får HPV-vaccin.

Tala med din läkare om Gardasil och se om det är rätt för dig eller din dotter .

Previous:nothing Next:hur man blir gravid under ägglossningen

Relaterade artiklar


 • hur man öva dhenuka position
 • hur lång tid tar vasektomi förfaranden senast ?
 • vad är en spiral ?
 • hitta en STD klinik
 • livsmedel som är afrodisiaka
 • kompetens för att väga riskerna med att använda preventivmedel svampar
 • HPV symptom hos män
 • hur man kan stoppa vaginal lukt
 • om att älska
 • Hur effektiv är 72 timmars p-piller ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com