Hur lång tid tar det för en STD att visa upp på ett test ?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-06-04
Sexuellt överförbara sjukdomar sprids genom nära kontakt med en smittad man. Olika sjukdomar kan visa vid olika tillfällen --- bakteriella infektioner såsom bakteriell vaginos , klamydia , gonorré och kan ta så lite som ett par dagar beroende på hur fort bakterierna föröka sig. Infektioner såsom herpes simplex virus, viral hepatit , HIV och syfilis kan ta flera veckor till flera månader för att visa positivt på ett test . Att förstå hur en STD test utförs och vad testet resultaten betyder hjälp att förstå hur lång tid det tar en STD att visa upp på ett test .

bakteriell vaginos

Bakteriell vaginos är en infektion som inte nödvändigtvis sexuellt överförbara . Detta villkor är en obalans av bakterier som lever i slidan . Det kännetecknas av flytningar och lukt , men Center for Disease Control ( CDC ) rapporterar att över hälften av fallen är asymtomatiska --- patienten kommer inte uppvisa några symtom alls. En diagnos av bakteriell vaginos kan göras på kliniska tecken såsom en vit hinna på insidan av slidan , ett högt pH av vaginal vätska, ledtråd celler som visar på mikroskopisk undersökning , och en fiskliknande lukt för flytningar . Det kan också testas för att använda en gramfärgning för att undersöka antalet laktobaciller närvarande . Bakteriell vaginos kommer att visa på en STD testa en till tre veckor efter det att patienten kontrakt det .

klamydia

Klamydia är en annan bakteriell infektion sprids genom sexuell kontakt . CDC rapporterar att tre av fyra smittade kvinnor och hälften av smittade män inte visar symptom . Tester för klamydia kan göras med ett urinprov eller genom en urladdning prov . Klamydia , om den inte behandlas , kan leda till inflammation i lilla bäckenet hos kvinnor och orsaka permanenta skador på fortplantningsorganen. Sjukdomen kommer att visa på ett prov i en till tre veckor , och symtom kan också börja visa på den tiden .

Gonorré

En annan bakteriell infektion , är gonorré orsakad av Neisseria gonorrhoeae . Denna bakterie lever och förökar sig i varma, fuktiga områden såsom livmoderhals , livmoder, äggledare och urinrör . Det kan också etablera sig i anus , hals , mun och ögon . Tester för gonorré kan göras med hjälp av ett urinprov , en gramfärgning eller undersöka celler från en misstänkt smittade området. Symtom på gonorré , och ett positivt testresultat , kan visas på så lite som två dagar eller så många som 30 .

herpes simplex virus

Herpes simplex virus har två former : HSV- 1 och HSV-2 . Denna infektion orsakas av ett virus och inte bakterier och kan ta längre tid att etablera sig i kroppen . HSV- 1 tenderar att etablera sig i nerven ganglier vid basen av hjärnan och orsakar utbrott i ansiktet , särskilt i munnen . HSV- 2 fastställs i allmänhet i nerven ganglier vid basen av ryggraden och orsakar utbrott i underlivet regionen . Båda stammar av viruset överförs vid sexuella kontakter . Herpes kan ta upp till två veckor att etablera sig och visa upp på STD tester . men blodprover som kontrollerar för antikroppar är inte alltid exakta och många vet inte att de smittats tills de har ett utbrott

virushepatit

Viral hepatit finns i flera former , allmänt känd som hepatit A , B och C. Hepatit B kan spridas genom sexuell kontakt och kroppsvätskor där hepatit A sprids genom kontakt med avföring och C sprids uteslutande av blod . Det är möjligt att vaccinera mot hepatit A och B , och CDC rapporterar att om en person känner att de har utsatts , som tar emot vaccination inom 24 timmar kan förhindra infektion. Hepatit B är testat för genom ett blodprov där förekomsten av antikroppar avgör ett positivt resultat. Dessa antikroppar kan förekomma allt från sex veckor till sex månader efter infektion.

Syfilis

Syfilis orsakas av bakterien Treponema pallidum. Symptomen på syfilis härma många andra STD , inklusive sår , utslag och influensaliknande symtom . Om den inte behandlas kan syfilis skada de inre organen och nervsystemet . Test för syfilis kan göras genom att undersöka ett prov från den producerade sår , eller genom ett blodprov som letar efter antikroppar produceras . Det inledande skedet av syfilis visas i någonstans inifrån 10 till 90 dagar på infektion , vilket gör en positiv diagnos möjlig med endera metoden.

HIV

Humant immunbristvirus ( HIV ) orsakas av ett virus som överförs genom kontakt med kroppsvätskor från en smittad man. Eftersom hiv tester leta efter förekomsten av antikroppar mot viruset , test för tidigt kan ge ett falskt negativa . Tillräckligt med antikroppar måste vara närvarande för testet för att upptäcka dem , och detta kan ta två till åtta veckor från exponering . CDC rapporterar att 97 procent av fallen kommer att utveckla antikroppar inom de första tre månaderna , med sällsynta fall ta upp till sex månader att utveckla .

Previous:nothing Next:vad är betydelsen av ordet libido ?

Relaterade artiklar


 • hur man kan minska frigidness naturligt
 • kvinnors preventivmedel alternativ
 • hälsoproblem med p-piller
 • hur man får rakare tänder utan tandställning
 • information om Portia preventivmedel
 • hur man utbilda folk om preventivmedel
 • effektiva metoder för födelsekontroll
 • hur man söka vård efter att du har datum våldtagen
 • är PMS symtom ett tecken på graviditet ?
 • hur man köper en läderpiska
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com