STD fakta & symtom

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-06-24
Sexuellt överförbara sjukdomar ( STD ) sprids genom sexuell kontakt med en smittad person. Symtomen vid en STD varierar beroende på typ och varaktighet . Vissa sjukdomar är asymtomatiska och patienten kommer att visa några tecken . Andra sjukdomar visar symptom dagar, veckor eller månader efter att kontrakteras . Test för STD stammar bör ske genom att sexuellt aktiva personer på regelbunden basis , även om inga tecken är närvarande , är som det är möjligt att sprida en sjukdom utan att ens veta om det finns

bakteriell vaginos

Den framträdde endast kvinnor , är bakteriell vaginos en obalans av hälsosamma bakterier i de kvinnliga könsorganen . Symtomen omfattar rinnande , illaluktande flytningar, en hög vaginal pH , och en vit hinna på insidan av slidan .

klamydia

En bakteriell infektion som ofta asymtomatisk , kan klamydia skada permanent fortplantningsorgan . Symtom är frånvarande i mer än tre fjärdedelar av kvinnorna och hälften av män med sjukdomen , de innehåller rinnande flytningar, smärtsamma samlag, och smärta vid urinering .

Gonorré

Detta bakterieinfektion trivs i varma och fuktiga miljöer såsom i fortplantningsorganen och anus . Symtomen omfattar flytningar från könsorganen , smärta vid urinering, och vaginal blödning .

herpes simplex virus

Herpes är ett virus som bosätter sig på nerven ganglierna vid basen av hjärnan eller basen av ryggraden . Symtomen är feber , värk , och influensaliknande symtom följt av sår som fyller , sprack och sårskorpor över .

Syfilis

Syfilis härmar andra sexuellt överförbara sjukdomar i att symptomen är lätt misstas för andra villkor . Dessa symtom är sår eller utslag , smärta vid urinering, utsläpp . denna sjukdom kan orsaka permanenta skador på nervsystemet och organ

HIV /AIDS

hiv och aids är ofta osynligt tills viruset har mångdubblats i tillräckliga mängder för montera ett angrepp på immunsystemet . Även antikroppar utgör symptom uppstår influensaliknande , inklusive feber och värk , dessa framsteg så att immunförsvaret symtom som extrem trötthet , återkommande sjukdom , viktminskning , hudutslag , och lesioner .

Previous:nothing Next:hur man kan minska libido hos män

Relaterade artiklar


 • hur man kan undvika att få HPV
 • tecken och symtom på allergier mot kondomer
 • hur banken spermier
 • sprintec preventivmedel biverkningar
 • ED på grund av prostatacancer operation
 • vad som väntar efter en livmodern
 • Fördelarna med p-plåster
 • Hur gammal måste man vara att ta Plan B p-piller ?
 • vikten av familjeplanering
 • Vad är kondomer gjorda av ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com