äggdonation förfaranden

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-20

Preliminärt Screening

För att bli en äggdonator , har en kvinna att genomföra en ansökningsprocess. Ibland Detta inkluderar en psykologisk undersökning och en säkerhetsprövning. Andra gånger har kvinnan att få barndomen fotografier för ägget mottagare att se . En fysisk undersökning , inklusive blodprover , ska vara genomförd innan framåt i processen . Givaren måste kunna ge en anamnes , testar negativt för alla infektionssjukdomar , har en ultraljudsundersökning av fortplantningsorganen , och har en bäcken tentamen . Givaren får inte ha några kroniska hälsoproblem . Den fertilitetskliniker kan ha ålder krav givaren måste uppfylla . Givaren måste också vara villiga att avstå från sexuell aktivitet under hela processen .

Utöver de fysiska och psykologiska aspekten , bör givaren träffa en advokat för att diskutera programmet , behandling och betalning . Alla föräldrars rättigheter måste avstås .

ovulationsstimulering

Den första medicin givaren måste ta är p-piller för att förhindra henne från ägglossning . Andra läkemedel kan behövas för att synkronisera de cykler av givaren och mottagaren . Medan givaren genomgår en process för att producera ägg , är mottagaren går igenom en process för att säkerställa hennes kropp är redo att ta emot embryon de befruktade äggen kommer att bli . En läkare kommer att övervaka båda kvinnor, vilket kan resultera i ytterligare utnämningar .

Under de kommande tre till fyra veckor , kommer givaren äger vanligtvis tre olika typer av läkemedel via injektion. Den första av dessa läkemedel ( dvs. Lupron , Prostap , Synarela ) är att se till att äggen inte mognar in i kroppen på det sätt de normalt skulle . Den andra uppsättningen av medicinering är en follikel stimulerande hormon ( FSH) , som Gonal /f , Pergonol eller Clomid . Syftet med FSH är att hjälpa kroppen skapa flera ägg folliklar , som förhoppningsvis leder till ett högre antal ägg som ska hämtas . Den sista i denna uppsättning av läkemedel är en injektion av humant koriongonadotropin , som skickar ett meddelande till kroppen att börja ägglossningen . Läkaren kommer att hämta äggen ca 36 timmar efter denna injektion .

äggplockning

äggplockning är ett kirurgiskt ingrepp , även om det inte betraktas som en invasiv en . En lätt narkos krävs vanligtvis . Förfarandet varar vanligen 20 till 30 minuter . Läkaren in ett sugas nål i slidan som aspirerar mogna folliklar från äggstockarna. Den suger nålen inuti en ultraljudssond som vägleder läkaren under hela processen. Efter äggplockning är avslutad, kvarstår den donator i en återhämtning område för en till två timmar . Givaren bör ha någon som kan köra henne hem .

Givaren tar vanligtvis ett antibiotikum för att förhindra infektion . Det kan ta allt från en dag till en vecka att återhämta sig från förfarandet , men givaren kan återgå till sitt normala rutin följande dag . En uppföljande undersökning , inklusive en ultraljudsundersökning , utförs vanligtvis en vecka efter hämtning .

Previous:nothing Next:hur du tar bort en Mirena spiral

Relaterade artiklar


 • var kan man få östrogen piller ?
 • hur man startar en avhållsamma relation
 • Hur man vet om din rören kommer obundet
 • Hur får en kvinna gravid ?
 • läkemedel som kan orsaka impotens
 • skäl att använda preventivmedel
 • hur man gör Enzyte arbeta snabbare
 • hur är feromoner produceras ?
 • hur man förebygger cervicit
 • Definitionen av HIV-positiva
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com