Vilken är den bästa behandlingen för HPV ?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-17
HPV hänvisar till humant papillomvirus , ett vanligt sexuellt överförbara infektioner . HPV är så vanligt att Centers for Disease Control ( CDC ) uppskattar att minst hälften av alla sexuellt aktiva personer kommer att ingå avtal med en eller flera stammar av viruset . Det finns många alternativ för de många olika typer av HPV , och den behandling som är bäst för dig beror på belastningen och svårighetsgraden av din infektion

bästa behandlingen för Asymtomatisk HPV

symptomgivande HPV hänvisar till 75 till 100 stammar som inte orsakar genitala vårtor , livmoderhalscancer eller onormal livmoderhalscellerna . Den bästa behandlingen för dessa stammar är helt enkelt att inte göra någonting. Kroppens immunförsvar kan rensa viruset på egen hand . De flesta människor kommer aldrig att veta att de har smittats av en av dessa ofarliga stammar av HPV .

Bästa behandling för genitala vårtor

Den bästa behandlingen för genitala vårtor är ofta tillämpningen av en topisk kräm , som triklorättiksyra. Denna behandling är bäst för små vårtor , och även om det kräver ofta flera program , är det oftast mycket framgångsrik. Om du är orolig för din integritet , kanske den bästa behandlingen ett recept grädde som Aldara eller Condyline som du kan lägga dig som hemma. Om dina vårtor är för stora för utvärtes behandlingar , eller om de är djupt inne i slidan eller ändtarmen , den bästa behandlingen kommer att vara antingen diatermi (bränna ) , cryosurgery (frysning ) , eller excision ( skärning ) . Dessa är mindre öppenvården kirurgiska ingrepp.

bästa behandlingen för cervikal HPV

Den bästa behandlingen för cervikal HPV -infektioner innebär en process som kallas kolposkopi , vilket innebär din läkare undersöka din livmoderhalscellerna och potentiellt ta prover för att avgöra vilken typ av HPV -infektion är närvarande . Om dina livmoderhalscellerna är onormala , men inte farliga för din hälsa , kommer din läkare troligen bara kontrollera dig varje halvår till ett år till att din HPV- infektion inte förvärras. Om du har en av de mer farliga stammar av HPV eller har cancer letar celler , är den bästa behandlingen sannolikt en cervikal biopsi följt av ett förfarande som en LEEP , som tar bort de celler från livmoderhalsen . Avancerad cervixcancer kan kräva strålning och andra behandlingar .

Previous:nothing Next:naturlig hjälp för förstorad prostata

Relaterade artiklar


 • Vad händer om du missar en dag att ta p-piller ?
 • hur man får p-piller
 • typer av preventivmedel
 • Hur påverkar HPV män ?
 • hur man ska behandla herpes sår
 • hur man använder en kvinnlig kondom korrekt
 • hur man får gravid med oregelbunden mens
 • hur man ska behandla manliga låg libido
 • som kondomer är bäst för stimulering ?
 • biverkningar av uthållighet rx
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com