anorgasmi botemedel

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-22
Anorgasmi är en oförmåga att få orgasm även när tillräcklig fysisk stimulans ges . I fall av primär anorgasmi , har den drabbade personen aldrig kunnat uppnå orgasm . I fall av sekundär anorgasmi har personen kunnat uppnå orgasm tidigare och nu inte kan . Det finns ingen bot för anorgasmi . Orsakerna måste utredas för särskilda behandlingar som skall användas

fysiska orsaker

Eftersom anorgasmi kan orsakas av ett antal fysiska förhållanden , är en fullständig fysisk undersökning för att fastställa varför anorgasmi sker och hur den kan behandlas . Några av de vanligaste fysiska orsakerna anorgasmi inkluderar diabetesneuropati, ryggmärgsskada och hormonell obalans . Enligt Mayo Clinic , en läkare kommer att ta en fullständig anamnes och får utföra ett bäckenben undersökning för att fastställa en fysisk orsak till problemet hos kvinnliga patienter. Laboratorieundersökningar kan också beställas för att avgöra om hormonnivåer eller andra medicinska tillstånd bidrar till problemet . För hanar, en fullständig anamnes tas och en fysisk undersökning utföras . Laboratorieundersökningar kan göras för att kontrollera testosteronnivåer. Enligt David N. Rushton i " Handbook of Neuro-Urologi , " är det primära anorgasmi hos män betraktas som en sexuell funktionshinder och kan också leda till infertilitet , kan så fertilitet också utföras . Läkare kommer även att se över alla receptbelagda och receptfria mediciner för att avgöra om de bidrar till anorgasmi .

Behandling för fysikaliska problem

Om ett fysiskt problem visar sig vara bidragande till anorgasmi kan behandlingen inkludera receptbelagda läkemedel eller kirurgiska ingrepp . Några av de medicinska tillstånd som kan bidra till detta problem hormonell obalans, diabetesneuropati och ryggmärgsskador . Om mediciner bidrar till anorgasmi , kan deras doseringen justeras eller kan de ersättas med läkemedel som har färre biverkningar .

Psykologiska orsaker

Enligt National Institutes for Health vid Medline Plus , ibland inte finns någon identifierbar fysisk orsak till anorgasmi efter en fysisk undersökning och laboratorietest har slutförts . Detta kommer att leda vårdpersonal för att söka efter psykologiska orsaker till anorgasmi . Hos patienter som har upplevt våldtäkt eller sexuella övergrepp, kan anorgasmi vara ett resultat av deras konfliktfyllda känslor om samlag . Människor som har svårt att njuta av intimitet grund av sin brist på självförtroende eller dålig kroppsuppfattning kan också få svårt att uppnå orgasm . Om någon är i ett våldsamt förhållande eller känner att de inte kan lita på sin partner , kan det bli svårt att upprätthålla intimitet och anorgasmi kan förekomma .

Behandling för psykiska problem

När en psykologisk orsak till anorgasmi har fastställts , kan behandling påbörjas . Sexuella övergrepp och våldtäkt efterlevande kan kallas rådgivning program riktade till offer för sexuella övergrepp . Om en patient upplever relationen svårigheter får par rådgivning öppen kommunikation som kan användas för att bygga förtroende och förbättra den sexuella intimitet . Enskild terapi kan hjälpa personer som har problem med låg självkänsla , dålig kroppsuppfattning eller motstridiga föreställningar om religion och sexuell aktivitet . Sex terapi kan också vara en värdefull behandling redskap för individer och par .

Previous:nothing Next:Hur du använder Yaz

Relaterade artiklar


 • hur man använder orto EVRA preventivmedel
 • hur värd en ****
 • hur du döljer maskulina drag
 • vad är HPV -virus ?
 • hur man hittar en vasektomi återföring läkare
 • hur man använder förspel
 • hur man får information om HIV via e-post
 • hur man bokar en cellprov
 • hur man retas en kvinna
 • biverkningar av p-plåster
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com