av preventivmedel

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-25
Preventivmedel används för att förhindra graviditet , men de typer av preventivmedel varierar och fungerar annorlunda. Gemensam preventivmetoder är kondomer , hormonell kontroll födelse , spiraler ( IUP) och pessar, men avhållsamhet är fortfarande den enda idiotsäker metod att undvika graviditet . Ingen av dessa preventivmetoder , med undantag av avhållsamhet är 100 procent effektiva, även med noggrann och korrekt användning

Kondom

Detta är den populäraste formen av preventivmedel och ett populärt val för att förebygga sexuellt överförbara sjukdomar. Man kondomer , som bärs på en erigerad penis , är de vanligaste kondomer , men det finns kondomer på marknaden också. Traditionellt manliga kondomer har funnits " i århundraden och har tillverkats av material såsom papper , djurhudar och gummi ", enligt Brown University . Det finns en 12 procents chans för graviditet inträffar med felaktig användning av det manliga kondom , universitetet stater .

kondomer bestå av en polyuretan slida över två ringar , en liten som passar in i slidan och en större ring på den öppna delen av slidan . Det finns en 21 procents chans för graviditet inträffar med felaktig användning av en kvinnlig kondom , enligt Brown University .

Hormonella Födelse Controls

Den näst vanligaste formen av preventivmedel är hormonella preventivmedel . Det kan vara p-piller , plåstret , NuvaRing eller den Depo-Provera skott . Hormonella preventivmedel är tagen av kvinnor för att förhindra ägglossning , och vanligtvis innebär en 28-dagars cykel och ett kemiskt utlöst menstruation . Man p-piller för närvarande testas .

Valet av vilken som skall användas bör vara beroende av bekvämlighet och förmåga att upprätthålla använda . P-piller tas dagligen , är plåstret byts varje vecka i tre veckor , är NuvaRing slitna vaginalt i tre veckor , och Depo-Provera injiceras i en stor muskel var 11 veckor . Om de används rätt och underhålls , hormonella födelse kontrollerna har en framgång på 98 till 99 procent , enligt Brown University .

spiral

spiraler ( IUP) är små T- formade enheter som implanteras i livmodern att undvika graviditet genom att stoppa ägget från att befruktade . Det finns exempel på missfall och farliga graviditeter uppkomna med spiral . Spiraler har en framgång på 0,8 till 2 procent när de är i ordentligt och övervakas , enligt Brown University .

Membran

Membranet är en kupolformad bit av gummi eller silikon som är belagd med spermiedödande medel innan det skall införas i slidan . Det fungerar som en barriär för att förhindra spermierna från att komma in i livmodern . Framgången med membranet är 94 procent när den används på rätt sätt , och med felaktig användning en 20 procents fel , enligt Brown University . Den livmoderhalscancer cap och /eller sköldar fungerar på samma sätt till membranet genom att blockera ingången till livmodern .

Naturliga metoder

Metoder av naturliga preventivmedel inkluderar rytm -metoden, fertilitet medvetenhet metoden ( FAM ) och tillbakadragande. Rytmen metoden är ett sätt att spåra fertilitet baseras på den månatliga cykeln och efterlyser en veckas avhållsamhet ungefär halvvägs genom cykeln , beroende på cykel längd. FAM är när en kvinna spår hennes basala kroppstemperatur och livmoderhalsens slem att bestämma den mest fertila tiden i hennes cykel . Kvinnan avstår sedan från samlag i ungefär fem dagar innan ägglossningen . Rytmen metod och FAM har en liknande felfrekvens på ca 25 procent om den inte praktiseras , enligt Brown University . Om abstinens är korrekt utövas med båda metoderna finns en 1 till 9 procent chans för graviditet inträffar , universitetet stater . Tillbakadragandet metoden är när mannen drar sig tillbaka från slidan före utlösning sker och , enligt universitetet , har den en 16 till 19 procent felfrekvens .

Previous:nothing Next:preventivmedel biverkningar

Relaterade artiklar


 • mat som ökar din spermier
 • att introducera en partner till träldom
 • hur man kan hjälpa en tonårig våldtäktsoffer
 • Vad är en normal mängd libido ?
 • vad är eurax grädde ?
 • Hur testar man för könssjukdomar
 • naturliga sätt att öka fertiliteten
 • hur påverka könsval
 • om effektiv behandling vid skabb
 • Vad är surrogatmoderskap embryon ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com