behandlingar för genitala vårtor

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-14
Humant papillomvirus , eller HPV , är ett vanligt sexuellt överförbara infektioner . Enligt Centers for Disease Control , mer än hälften av alla människor som är sexuellt aktiva kommer att få åtminstone en typ av HPV i sitt liv . HPV är virus som orsakar genitala vårtor . Inte alla människor som kontraktet HPV kommer att få genitala vårtor . I själva verket finns det över 100 stammar av viruset , varav många i kroppen kan slåss på egen hand . Om du får någon av de stammar av HPV som orsakar genitala vårtor , det finns många alternativ för behandling .

utvärtes behandlingar

Den vanligaste behandlingen för genitala vårtor är triklorättiksyra . Denna syra används av en läkare för varje enskild vårta . Beroende på storleken på vårtan , kan detta ta flera behandlingar . Det finns aktuella behandlingar som klinikern kan ordinera för dig att ansöka till din genitala vårtor hemma . Dessa kallas Aldara eller Condyline , och medan de erbjuder mer avskildhet , de brukar kräva fler program över en längre tidsperiod .

Kirurgiska och öppenvård Proceedures

Om du har en allvarlig utbrott , vårtor för stor för att behandlas med en lokal lösning , eller vårtor inuti slidan eller ändtarmen , kan du behöva ha ett kirurgiskt ingrepp. Din läkare kan utföra en av tre behandlingar . Först kan du få dina vårtor exciderad , vilket innebär narkos tillämpas och vårtor är avskurna . För det andra , kan din läkare välja att utföra diatermi , ett förfarande där vårtor bränns av. Den sista kirurgisk behandling för genitala vårtor heter cryosurgery , som innebär frysning av varje vårta . Dessa operationer oftast inte innebär en vistelse på sjukhuset .

experimentella behandlingar

Det finns för närvarande två experimentella behandlingar för genitala vårtor som visar lovande resultat . Den första är en injicerbara läkemedel som kallas cidofovir. Den arbetar för att undertrycka den verksamhet som HPV har på nervsystemet . Det andra är ett förfarande som använder infrarött ljus för att förstöra genitala vårtor . Din läkare kan känna av andra experimentella behandlingar .

Previous:nothing Next:vad är några naturliga sätt att öka testosteron hos män ?

Relaterade artiklar


 • Hur man vet om du är gravid när du har en oregelbunden period
 • herpestecken
 • effekterna av att gå bort av preventivmedel
 • hur man handskas med NuvaRing biverkningar
 • fakta om minderåriga graviditet
 • hur man ska behandla frigiditet
 • hur man får hål bröstvårtor
 • hur du njuta avhållsamhet dating
 • hur man klä av sig sensuellt att utföra förspel
 • om VigRX
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com