biverkningar av microgynon

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-18
Microgynon är en form av p-piller mer vanligen kallad p-piller eller p-piller . Det är förskrivet av olika anledningar. Huvudsyfte är att förhindra graviditet , är Microgynon också ut för att behandla smärtsamma , rikliga eller oregelbundna menstruationer och kramper . Liksom andra receptbelagda läkemedel biverkningar kan förekomma , men är inte hos alla personer som använder Microgynon

Illamående och kräkningar

Illamående är en vanlig biverkning med mycket receptbelagda läkemedel , inklusive Microgynon . Illamående är en känsla av att man kommer att kräkas utan att egentligen kräkningar . Det är också ofta kallas magbesvär . Någon som upplever denna bieffekt kan också kräkas. Om kräkning inträffar inom två timmar efter p-piller kan det inte ha varit helt absorberas i blodet och kvinnan får vara oskyddat .

Huvudvärk

Någon tar Microgynon kan uppleva huvudvärk . Dessa kan vara tråkig huvudvärk som lätt kan behandlas med OTC- medicinering , såsom Tylenol eller ibuprofen . De kunde emellertid också vara i form av en migrän . En migrän är en svår huvudvärk som inte lätt svara på OTC smärtstillande . Det är normalt åtföljas av ljuskänslighet och /eller ljud . Det är också vanligt att en person med migrän att se snirkliga linjerna i hennes ögon. En migrän kan också åtföljas av kräkningar .

ömhet i brösten

P-piller fungerar genom att en kvinnas kropp en daglig dos av hormoner för att lura kroppen att tro att ägglossningen redan har skett . Eftersom dessa hormoner är utöver vad som redan finns i kroppen kan det orsaka en kvinnas bröst att lämna anbud . Enligt Menopaus Insight , en kvinna som upplevde ömhet i brösten kan lindra smärtan genom att minska sin dagliga salt och koffeinintag .

Depression

hormoner från p-piller kan också orsaka depression . Depression kommer i många former och samtidigt ett av symptomen kan vara overemotional det är inte det enda tecknet på depression . En kvinna som upplevde denna bieffekt kan också känna trötthet , äter mer eller mindre än normalt , eller uppleva en brist på fokus .

minskad libido

En kvinna tar p-piller , Microgynon , kanske märker de har en minskad libido . En minskad libido innebär att de inte har så mycket intresse av att ha samlag som de normalt skulle . Någon med en minskad libido kan också fortfarande ha ett intresse av samlag, men kan finna att hon inte är med orgasmer så ofta eller lätt som hon brukar.

Blodproppar

Det finns en risk för blodpropp i samband med p-piller . Dock är risken mindre än graviditet . Det finns en högre risk för blodproppar om kvinnan tar p-piller är rökare eller överviktig . Det finns också en ökad risk för blodpropp om kvinnan har en förälder , bror eller syster som har haft en blodpropp i benet eller lungorna före 45 års ålder .

Previous:nothing Next:hur man lägre testosteronnivåer hos kvinnor





Relaterade artiklar


 • Hur Orexis arbete ?
 • hur man får HPV -vaccin
 • biverkningar av start preventivmedel
 • hur man använder sterilisering som en metod för födelsekontroll
 • behandlingar för flatlöss
 • preventivmedel fakta och myter
 • hur reparera emalj på tänderna
 • hur man beräknar datum för ägglossning
 • Vad är kondomer gjorda av ?
 • hur man fixar en trasig kondom




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com