den bästa tiden att få en tjej gravid

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-06-29
Även en kvinna kan bli gravid genom samlag vid nästan helst i månaden , vissa dagar i hennes menstruationscykel anses mer fertila än andra . Genom att spåra tecken som bördig cervixmucosan genomsnittlig cykel längd och basala kroppstemperatur, kan den dag då ägglossningen förutsägas . Genom att känna till datumet för ägglossningen , kan en kvinna avgöra hennes mest fertila dagar , som är de bästa dagarna i hennes cykeln som att ha samlag för att öka chanserna för en graviditet

livmoderhalsen

som en inkörsport till livmodern spelar livmoderhalsen en stor roll i föreställningen . I början av kvinnans cykel är livmoderhalsen öppnar låg och stängd . Texturen av livmoderhalsen är fast . Som cykeln fortskrider , livmoderhalsen höjer upp , öppnas och blir mjukare. Allt detta är till förmån för att tillåta fri passage för spermier mellan de vaginala kanalen och livmodern .

Passage av spermier biträds av livmoderhalsen . Denna vätska som utsöndras av kvinnans kropp för att skapa en hälsosam miljö för spermierna . Spermier kan överleva i friska cervixsekretet i upp till tre dagar , ökar kvinnans chanser att bli gravid . I början av cykeln , är livmoderhalssekretet inte eller är av låg kvantitet . Som cykeln fortskrider , blir slem tjockare och fuktigare , med en krämig utseende . Vid den mest fertila i cykeln kommer slem vara tydliga , stretchig och riklig . Det liknar det vita på ett rått ägg och på många ställen kallas " äggvita livmoderhalsen . " Detta är den hälsosammaste slem för spermier , och dess förekomst visar förestående ägglossning .

Ägglossning

ägglossning är den utgåvan av ägg eller ägg från en eller båda äggstockarna . Detta sker vid en annan punkt i varje kvinnas cykel . Den mest fertila dagar av en cykel är de dagar före och omedelbart efter ägglossningen . Som spermier kan överleva i fertil cervixmucosan ha samlag före ägglossningen garanterar att det finns en hälsosam slutförvar av spermier väntar på att träffa ägget . Dagen innan och dagen för ägglossning är det bästa dagar då att ha samlag med avseende på befruktningen .

ägglossningen kan bestämmas av flera skyltar. Först är de ovan nämnda livmoderhalscancer position och konsistens livmoderhalssekretet . Andra är den basala kroppstemperaturen , vilket höjer på eller strax efter den dag då ovulation och fortsatt hög fram till slutet av cykeln . För att få en korrekt diagram , basala kroppstemperaturen skall tas vid samma tid varje morgon , efter minst tre timmars sömn .

lutealfas

lutealfas är efter ägglossningen , under vilken tid fertilitet dramatiskt minskar . Som livmoderhalsen stängs , företag och sänker , finns det inte längre är fri passage för spermier att komma in i livmodern . Livmoderhalsens slem återgår till krämig , klibbiga , och så småningom torkar eller försvinner. Detta förebådar den kommande menstruation . Det är osannolikt att en kvinna kan bli gravid under sin lutealfas .

Previous:nothing Next:hjälp för impotens

Relaterade artiklar


 • Vad är en normal mängd libido ?
 • Hur lång tid tar Enzyte att arbeta ?
 • om spermabanker givare
 • Vad gör en membran ut ?
 • Hur man använder en kegelmaster
 • hur man får en äggledaroperation
 • fakta om minderåriga graviditet
 • Hur man använder en GONAL- f penna
 • preventivmedel fördelar
 • hur man använder kalendern metod för födelsekontroll
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com