den bästa tiden för att förhindra graviditet

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-19
Nyckeln till att förebygga graviditet är att förstå din egen kropp . Du måste lära dig att känna igen kroppens egna rytmer och cykler . Genom att veta din egen kropp , kommer du att siffran snabbt ut vilka tider i månaden finns tillfällen att vara försiktig för att undvika graviditet .

Kartläggning

Kartläggning betyder att du tar din kroppstemperatur varje dag innan att komma ur sängen och sedan skriva in temperaturen i ett diagram . Det finns många webbplatser som erbjuder grafiska verktyg (se Resurser avsnitt ) . De flesta kvinna diagram för att hitta den optimala tiden att föreställa ett barn , men samma metoder kan användas för att undvika graviditet också.

Du måste diagrammet i flera månader innan det är effektivt . Medan du skapar din första tre månaderna av diagram kroppstemperatur , måste du använda en annan metod för födelsekontroll . P-piller är inte ett bra val eftersom de hindrar ägglossningen och du försöker att upptäcka när du har ägglossning . Använd kondom när du räkna ut din cykel .

din kroppstemperatur stiger plötsligt den dag du har ägglossning och sedan faller tillbaka till det normala . Om du använder en Internet diagramverktyget , kommer det att berätta för dig när du har ägglossning . När du ser ett mönster i din ägglossning , kan du använda denna metod för att förhindra graviditet . Du är bördig från fyra dagar innan din temperaturer indikerar ägglossning förrän fyra dagar efter . Inte ha oskyddat sex under dessa dagar .

Cervikal slemhinnor

Den kvinnliga kroppen gör allt den kan för att uppmuntra graviditet uppstå . Ett sätt att kroppen stöd i att bli gravid är genom livmoderhalsen slemhinnor . Detta slem är torr och klibbig under infertila gånger under månaden . Men det dagarna fram till ägglossningen blir livmoderhalscancer slemhinnor våta, hala och stretchigt . Detta slem hjälper spermierna att göra det lättare till det väntande ägget .

Titta på din hals slemhinnor . Du kommer att märka att det blir blötare och mer töjbar under en period av två till fyra dagar , så småningom tar på konsekvensen i äggvita . Du kan använda toalettpapper att torka ett urval av din hals slem . Så fort du märker din hals slem börjar ändra , är det tid att undvika samlag eller använda skydd . Du kan tryggt fortsätta att ha oskyddat sex när din hals slem har återvänt till torr och klibbig i minst två dagar .

Kalender

de minst pålitliga metoden för att förhindra graviditet är kalendern metod . Om du har en normal 28-dagars schema, du sannolikt ägglossning på dag 14 i din cykel . Därmed undvika oskyddat samlag från dagar 10 till 16 kommer i teorin förhindra graviditet. Om din cykel är mer eller mindre än 28 dagar , kommer du att anta att du ägglossning 14 dagar före den sista dagen i din cykel ( dag 16 för en 30 dagars cykel , dag 13 för en 27 dagars cykel ) och undvika oskyddat sex fyra dagar före och tre dagar efter det att du förutsätter att du har ägglossning .

Felet är att ägglossningen kan påverkas av stress, sjukdom , motion och slumpvisa förändringar i hormoner . Samtidigt ha en ungefärlig uppfattning om när du har ägglossning är bra , det är inte det bästa sättet att förhindra graviditet. Om du har hållit Temperaturdiagrammen i flera år och du har alltid , utan undantag , haft ägglossning på dag 15 i din cykel , än du kan börja lita på att kalendern metod om kartläggning har blivit betungande .

Previous:nothing Next:hur man använder preventivmedel

Relaterade artiklar


 • tänka efter en vasektomi
 • hur man köper en allergivänliga smörjmedel
 • hur man korsa klänning
 • om provigro biverkningar
 • hur reparera indragna bröstvårtor
 • Hur fungerar paragard spiralen arbete ?
 • typer av hinder preventivmedel
 • biverkningar av orto EVRA
 • 标题
 • reproduktiv hälsa historia
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com