effekter av melatonin på reproduktiva funktioner

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-21
Alla djur går igenom parning säsonger : bara under vissa tider på året kan ett djur para och föröka sig. För att göra detta, bygger ett djur på sekretionen av gonadotropic hormoner ; utgåvan av dessa hormoner är beroende av årstidernas växlingar i dagsljus . De hormoner som reglerar dessa gonadotropic hormoner och reproduktiva funktioner är melatonin , ett hormon som bildas i tallkottkörteln i hjärnan . Utan melatonin skulle biologiska rytmer på ett djur kastas bort .

Tallkottkörteln

Tallkottkörteln fått sitt namn från dess form . en kotte . Tallkottkörteln ligger på mittlinjen , mot bakre delen av hjärnan på toppen av tredje ventrikeln . René Descartes , filosof och matematiker i den 17: e talet , trodde att tallkottkörteln innehöll en persons själ . Dock är tallkottkörteln huvudsakliga funktion utsöndring av melatonin .

Melatonin

Melatonin är ett hormon som deltar i dygnsrytmen . Föregångaren till melatonin är serotonin , en signalsubstans som bildas från aminosyran tryptofan . Serotonin är actylated till N-acetylserotonin och sedan metylerat att bli melatonin .

sekretion

utsöndring av melatonin är beroende av dagsljus . Mer melatonin frigörs genom tallkottkörteln när natten timmar den längsta , som i under vintern . Därför parning säsonger inträffar under sommaren då dagtid är som längst .

Reproduktion

När melatonin frigörs , hämmar det utsöndringen av hormoner gonadotropic , som är hormoner som ansvarar för fortplantningsförmågan. Under parningstiden är melatonin inte utsöndras och gonadotropic hormoner frisätts . De två gonadotropic hormoner påverkas av melatonin sekretion är luteiniseringshormon och follikelstimulerande hormon , båda dessa gonadotropic hormoner frigörs från den främre hypofysen , som ligger på framsidan av hypofysen . Det luteiniserande hormon stimulerar frisättningen av könshormoner i testiklarna och äggstockarna . Hos kvinnor är luteiniserande hormon som behövs för ägglossning och fortsatt utveckling och funktion av corpora lutea . En droppe i luteiniseringshormon resulterar i ett hondjur har hennes menstruation . Den follikelstimulerande hormon orsakar äggblåseutveckling mognad hos kvinnor och spermieproduktion hos män .

Obs

En lesion eller dysfunktion i tallkottkörteln som stör produktionen av melatonin påverkar dygnsrytmen . Med den mängd ljus som inte längre detekteras normalt , är att frisläppa melatonin inte gjort i enlighet med den säsongen , alltså skevning ett djurs reproduktiva funktioner och parning cykel .

Previous:nothing Next:hur man förhindrar graviditet under en menstruationscykel

Relaterade artiklar


 • hur man hittar gratis testning av hiv / aids center i Chicago
 • hur man kan bota genitala vårtor hos män
 • hur man hittar ett embryo givare
 • Hur lång tid tar det att fånga herpes ?
 • Hur impotens rökning orsakar ?
 • information om IUD preventivmedel
 • hur man utbilda folk om preventivmedel
 • pre -seed biverkningar
 • Om Cialis
 • Vad är afrodisiaka för kvinnor ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com