fakta om preventivmedel

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-18
Under hela detta århundrade många olika preventivmedel har införts , bland annat livmoderhalscancer kepsar , kondomer , intrauterint preventivmedel ( spiral ) , pessar och svampen . Det finns flera kemiskt formuleras hormoner skapas i labbet också användas för att förhindra graviditet som progestin och östrogen . Det finns stora biverkningar med preventivmedel som kramp eller förhöjt blodtryck och vissa risker finns med de anordningar som i slita av livmodern

preventivmedel

preventivmedel omfatta barriärmetoder --- några kombinerat med spermiedödande medel --- och spiral . Den cervikala cap är ett gummiskydd som fylls med en kemisk spermiedödande medel och placeras över spetsen på livmoderhalsen innan samlag . Membranet är en gummikopp formad enhet som används , med spermiedödande medel , över livmoderhalsen . Kondomer är placerade över manliga genitala organ för att fånga de spermier efter orgasm . En kopparspiral är skrivna av en läkare i öppningen av livmodern för att stoppa spermier från att komma in . Svampen är en riktig svamp som skapar en barriär till livmoderhalsen och innehåller spermiedödande medel , som kan döda spermier kvar efter samlag . Den cervikala mössa , spiral , pessar och svamp är beroende av korrekt tillämpning , är det största problemet om de är kvar tillräckligt länge för att stoppa graviditet uppstår . Kondomer " effekt är helt beroende av korrekt användning .

kemikalier och narkotika

Den vanligaste kemiska är spermiedödande medel , som kan användas ensamt eller tillsammans med de enheter som anges ovan . Den vanligaste hormonella preventivmedel är p-piller . P-piller kan innehålla östrogen , progesteron eller båda . Piller bidra till att göra den månatliga menstruationscykeln stabil i antalet dagar en användare blöder , hur lång tid mellan blödningar och om kvinnan har ägglossning . Det finns också injektioner att en kvinnlig patient kan få , oftast med Depo-Provera , för att stoppa ägglossningen . Depo-Provera ges var tredje månad . Detta läkemedel orsakar förändringar i slem runt livmoderhalsen , som inte tillåter ett befruktat ägg , om det inträffar , att bli implanteras i livmodern för en hel period graviditet .

biverkningar

Spiralen tenderar att leda till kramper under användarens menstruationscykeln . Med p-piller den vanligaste biverkningen är illamående . Piller kan också orsaka kvinnan att hoppa henne varje månad eller blöder i mellan omgångarna tills hennes hormonbalans stabiliseras .

bakterier och virus Risker

Kondomen är det enda " enhet " för att sakta ned risken att smittas av sexuellt överförbara sjukdomar och hiv , genom att blockera spermier från att komma in den kvinnliga kroppen , om de används på rätt sätt . Svampar , membran och cervikal mössor öka risken för att utveckla ett tillstånd som kallas toxisk chock syndrom, som orsakas av Staphylococcus aureus bakterien och kan vara dödlig , enligt Institutionen för hälsa och Human Services . Detta tillstånd orsakas av att lämna enheten i för länge .

cancerrisker

Den största risken är från att ta hormonella läkemedel . De kan öka risken för blodpropp , höjer blodtrycket , orsaka viktökning och orsaka bröstcancer eller livmodercancer cancer , om kvinnan har en familj risk eller genetiska defekter som höjer risken för dessa cancerformer. Å andra sidan kan dessa preventivmedel minskar risken för äggstockscancer och livmodercancer per National Cancer Institute .

Previous:nothing Next:råd om att välja en spermadonator

Relaterade artiklar


 • hur man talar med föräldrar om att bli våldtagen
 • göra känslor påverkar erektil dysfunktion ?
 • hur man gör för glömd p-piller
 • Hur HPV sprids ?
 • När ska man börja ta Lamaze klasserna
 • låg libido symtom
 • hur man hittar centra hiv-testning i Georgien
 • biverkningar av Depo preventivmedel
 • fakta om minderåriga graviditet
 • Hur upprätthåller en cell i en mogen follikel i äggstocken homeostas ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com