genital herpes symtom hos kvinnor

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-04
Ungefär en av fyra kvinnor har genital herpes , jämfört med en av varje åtta män . Enligt Centers for Disease Control , är genital herpes orsakas av HSV- 2 virus vanligare hos kvinnor eftersom hane till hona överföring av herpes är mer troligt . Andra riskfaktorer för att få genital herpes bland annat att ha många sexuella partners , sex i tidig ålder , en historia av sexuellt överförbara sjukdomar (STD ) och en dålig socioekonomisk status . Om du är en kvinna som har utsatts för herpes , kan du vara symptomfria i många år . Men kvinnor med aktiv utbrott uppleva mycket uttalade symtom

symtomen innan herpesutbrott

Kvinnor som upplever ett herpesutbrott för . första gången kan uppleva symptom på " prodome . " Dessa kan innefatta klåda , stickningar eller smärta i underlivet en eller två dagar innan ett utbrott . Under denna tid , är genital herpes smittar , även om det inte finns några fysiska skador . Asymtomatisk utsöndring av HSV-2 virus som sker i den vaginala slemhinnan gör det virus som skall överföras till en osmittad partner . Ungefär en tredjedel av alla genitala herpesinfektioner förs vidare till oinfekterade sexpartner när det inte finns några aktiva utbrott .

Symtom det första utbrottet

Det första utbrottet av herpes är ofta det värsta och är allvarligare hos kvinnor . Lesioner består av små vätskefyllda blåsor utbrott i och runt slidan , och ibland i bäckenbotten området upp till anus . De sår paus , skabb över och läka i cirka 2 till 4 veckor. Det är dock inte ovanligt för en kvinna att uppleva en andra utbrott av lesioner som följer tätt inpå det första . Det första utbrottet av herpes kan åtföljas av feber , huvudvärk , svullna körtlar och influensaliknande symtom . Kvinnor kan uppleva smärta medan urinera eller notera en ovanlig vaginal ansvarsfrihet.

Symptom på Senare herpes utbrott

Kvinnor som upplever en första herpesutbrott kan förvänta 04:56 flera utbrott första året ( i genomsnitt ) efter diagnosen HVS -2 . Återkommande utbrott är generellt mildare . Vissa kvinnor kan notera symtom som likna en finne eller insektsbett . Om blåsor finns , läka de inom några dagar . Totalt sett symtom på senare utbrott är mycket mindre allvarliga än i det första utbrottet .

Andra Kvinnors intressen

Eftersom blåsor kan blossa upp i slidan , livmoderhalsen eller urinröret och inte förekommer på ett område som är synligt , kvinnor kan tolka blåsor som en annan typ av problem och behandla dem olämpligt . Vissa kvinnor kanske tycker att de har en svampinfektion eller behandla symtom på herpes på urinröret som de skulle en urinvägsinfektion . Extremt milda symtom kan vara närvarande vid det första utbrottet . Om en kvinna misstag en herpesskada som ett insektsbett eller ringorm, kan hon passera omedvetet längs viruset till icke-infekterade sexpartners . Herpes är mycket oroande för gravida kvinnor, eftersom spädbarn kan kontraktet HSV-2 virus medan passerar genom förlossningskanalen . Om en kvinna har aktiva lesioner vid leverans är ett kejsarsnitt vanligen krävs .

behandla och förebygga Herpes

Tyvärr , när HSV-2 är närvarande i kroppen , det går aldrig bort . Det finns inget botemedel mot genital herpes , men det finns behandlingar som kan förhindra eller kraftigt minska frekvensen av utbrott . Användning av receptbelagda muntliga antivirala medel dagligen reducerar kraftigt risken för att en kvinna omedvetet kommer att smitta hennes sexuella partner med sjukdomen . Kondomanvändning minskar risken för HSV- 2 sprids från person till person . Eftersom herpes kan överföras även utan en aktiv utbrott , det bästa sättet att förhindra att sjukdomen sprids är att avstå från att ha sex eller stanna kvar i en långsiktig relation med samma partner .

Previous:nothing Next:Hur lång tid tar det för en STD att visa upp på ett test ?

Relaterade artiklar


 • Hur lång tid tar det för HPV att gå bort?
 • hur man ser androgyna
 • hur kartlägga ägglossningen cykler
 • om afrodisiaka
 • om födelsekontroll plåster
 • vanliga myter om könssjukdomar
 • hur banken spermier
 • definition av feromoner
 • Vilka är symptomen av impotens ?
 • mat som fungerar som afrodisiaka
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com