herpesvirus förebyggande

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-26
Enligt Centers for Disease Control and Prevention , 45 miljoner amerikaner har fått diagnosen herpes viruset . Många som är sjuka får få eller inga symtom , men när ett utbrott inträffar kommer blåsor visas runt könsorganen eller ändtarmen . Även om det finns något botemedel mot detta virus , det finns åtgärder som kan vidtas för att förhindra spridning av det

Begränsa din partner

Ett av de säkraste sätten att förhindra spridningen av herpes är att antingen avstå från samlag eller begränsa antalet sexuella partners du har . Om du är fri från smitta , kan du fortsätta att vara det genom att förbli i ett monogamt förhållande med en partner som också har testat negativt för herpes.

kommunicera med din partner

Om du är smittad med herpesvirus, Du måste vara ärlig med din partner från början . Detta förhindrar spridningen av herpes genom att se hennes förståelse för vikten av säkert sex metoder under samlag . Dessutom ger det henne möjlighet att avgöra om hon vill stanna kvar i relationen och riskerar sin egen hälsa , trots allt , inte det skydd som kondomer inte garantera att förebygga överföring av viruset

Använd alltid . Skydd

Herpesviruset kan spridas även när inga tecken är närvarande . Därför att förhindra spridning av viruset , bör du använda kondom vid alla tillfällen.

Tala med din läkare

Gravida kvinnor kan sprida viruset till sina ofödda barn . Om du är gravid är det viktigt att berätta för din läkare om du har testat positivt för herpes så han kan bestämma vad försiktighetsåtgärder som bör vidtas för barnet . Ett alternativ kan vara ett kejsarsnitt i stället för en vaginal förlossning . Detta kan minska risken för att barnet kommer i kontakt med det smittade området och därmed minska sin risk att bli smittade .

Använd antivirala läkemedel

antivirala läkemedel förskrivs för att förhindra framtida utbrott inträffar , samt förkorta längden på utbrott som inträffar . På grund av detta kan de hjälpa till att förhindra herpes överföring . De kan tas oralt eller appliceras lokalt på det drabbade området , och är säkra att använda under graviditet . Det bör noteras att de inte är effektiva för att behandla dem som upplever asymtomatisk Virusutsöndringen , ett tillstånd där de smittade med herpes visar inga tecken på ett utbrott , men har viruset antingen på ytan av huden eller slemhinnorna i könsorganen .

Previous:nothing Next:faktablad om paragard spiral

Relaterade artiklar


 • vad är skum preventivmedel ?
 • hur man kan öka antalet spermier naturligt
 • hur man kan bota impotens tonåriga
 • biverkningar av lossnar preventivmedel
 • om vasektomi återföring operationer
 • olika typer av dagen-efter- piller
 • hur man sätter en kondom på
 • om ont i testiklarna efter onani
 • vad p-piller stopp perioder
 • hur man använder benwa bollar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com