hur man kan minska genombrottsblödning

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-06-05
De flesta kvinnor upplever vaginal blödning från menstruation var 21-35 dagar . Man kommer dock även blödning vid andra tider på den månad som varierar från lätt spotting till en tung flöde . Blödning utanför normal menstruation kallas genombrottsblödning och kan ha en mängd orsaker . Det är viktigt att behandla frågan skyndsamt så en effektiv lösning kan hittas om det behövs

Du behöver : .
råd från en medicinsk professionalA menstruation och sjukdomshistoria för mötet

Hur kan vi minska genombrottsblödningar


1 .
Genombrottsblödning kan uppträda när som helst mellan perioder . Vissa kvinnor vänta med att kalla sina läkare för att se om blödningen slutar på egen hand . Men om blödningen är kraftig , är du gravid eller om du upplever andra symptom såsom svimning , kontakta din gynekolog direkt . Dessa symtom kan tyda på en potentiellt allvarligt medicinskt tillstånd som kräver omedelbar läkarvård .
2 .
din gynekolog kan diagnostisera den exakta orsaken till din genombrottsblödning. Förbered ditt besök genom att tillsammans din medicinska historia och datum för din senaste menstruation . Din läkare kommer också att vilja veta om du för närvarande tar någon medicin preventivmedel . Om du är , ta med den till din tid hos dig eller åtminstone anteckna namn och dosen av medicinen.
3 .
När en orsak till genombrottsblödningar diagnostiseras en behandling kan rekommenderas vid behov . Om blödningen beror på preventivmedel medicinering , kan din gynekolog rekommendera att byta läkemedel . Om orsaken är en sexuellt överförbar sjukdom , kommer du att behandlas för infektion för att förhindra framtida genombrottsblödning. Kvinnor som är gravida kommer att behandlas för blödning baserat på deras individuella situation . Övriga villkor som orsakar blödning , såsom cancer , kommer också att behandlas därefter.
4 .
Vissa kvinnor kan bli tillsagd att bara övervaka situationen. Till exempel kan en kvinna i klimakteriet börjar uppleva oregelbundna blödningar inför klimakteriet . Kvinnor på preventivmedel medicinering kan se befrielse från genombrottsblödningar när de har tagit medicin för ett antal cykler . Genombrottsblödning som uppstår vid ägglossningen är vanligtvis inte allvarliga och kommer högst sannolikt att sluta på egen hand inom en dag eller två . I dessa situationer kan läkaren rekommendera att ta en "vänta och se "-strategin , råda patienten att ringa om frekvensen eller flöde blödning förändringar .
5 .
Om din läkare råder dig att hantera ditt genombrottsblödning hemma , kan du göra det genom att använda kuddar eller tamponger . Se till att ändra tamponger ofta och sluta använda så snart har slutat blöda. Tamponger kvar i slidan för länge kan leda till ett potentiellt allvarligt tillstånd som kallas toxisk chock syndrom . Ring din gynekolog om de oregelbundna blödningarna blir mer frekvent eller tyngre , eller om det åtföljs av yrsel eller feber .

tips och varningar


 • En läkare ska alltid diagnostisera orsaken till genombrottsblödning. Om du upplever detta problem för första gången , se din läkare så snart som möjligt . Detta gäller särskilt för postmenopausala kvinnor som inte haft en menstruation i 12 månader eller mer . I sällsynta fall kan genombrottsblödning vara ett symtom på ett allvarligt tillstånd .


 • Previous:nothing Next:menstruella kramp symtom

  Relaterade artiklar


 • hur är HPV testas för hos män ?
 • hur man kan gå en bondage dejtingsajt
 • Fördelarna med Maca rot på fertilitet
 • Hur påverkar östrogen män ?
 • hur man använder pessar som preventivmedel
 • hur p-piller arbete ?
 • hur man ger ut feromoner
 • hur man använder Leas sköld för födelsekontroll
 • Hur man blir bekväm med nakenhet
 • hur man gör afrodisiakum desserter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com