menstruella kramp symtom

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-05
Kvinnor börjar menstruationen i början av puberteten ( mellan 9 och 14 år ) och fortsätta under hela deras reproduktiva år . Menstruation är en process under vilken livmodern frigör ett obefruktat ägg tillsammans med bebyggda foder som det upprättar varje cykel i händelse av en graviditet . Det är lite som en inre rengöring som hjälper till att hålla en kvinna frisk och produktion av färska ägg för optimal återgivning . Enligt Mayo Clinic , kommer kvinnor släppa så många som 500 ägg under loppet av sin reproduktiva liv . En obehaglig aspekt av menstruation för många kvinnor är uppkomsten av kramper rätt före, under och ibland efter avslutad menstruationscykeln

Symtom

Symtom på mensvärk inkluderar en åtstramning och bultande i nedre delen av magen , värk och åtstramning i nedre delen av ryggen , klämma förnimmelser , känslighet för beröring buken , utstrålande smärta i nedre ryggen och övre ben , vaginalt obehag och trötthet . Ibland kvinnor upplever illamående, kräkningar, huvudvärk , ont i magen , lös avföring , bäcken obehag , diarré , svettning och anfall av yrsel tillsammans med mensvärk . Några av dessa symtom kan vara så akut att de stör en kvinnas förmåga att fungera . Ofta kramper och menstruella symtom har samband med hormonellt influerade irritabilitet , utbrott och förändringar i känslomässiga nivåer .

Vanliga orsaker

kramper orsakas av en frisättning av hormoner då kroppen inser att ägglossningen cykeln har ingåtts utan graviditet . Vikt kan påverka hormonbalansen , och en kvinna som är underviktig kan upphöra upplever menstruationscykler. Kvinnor som är överviktiga kan ha svårt att bli gravid . Förändringar i hormonbalansen kan intensifiera kramp erfarenhet genom att släppa ytterligare hormoner ( prostaglandiner ) , som utlöser sammandragningar som orsakar förhöjda nivåer av smärta och obehag.

Andra orsaker

Andra orsaker till menstruation kramper inkluderar myom , som är icke- cancerceller utväxter fäst på väggen i livmodern , inflammation i lilla bäckenet , eller PID , som orsakas av ett sexuellt överförbara bakterier , endometrios , ett smärtsamt tillstånd där livmoderslemhinnan fäster utanför livmodern , adenomyos , ett tillstånd där slemhinnan i livmodern växer in i livmoderväggen , och cervikal stenos , som är tryck i livmodern orsakas av en liten livmoderhalscancer öppning .

Överväganden

Faktorer som bidrar till kramper problem inkluderar fysiska reaktioner på stress , som orsakar kroppen att släppa ytterligare hormoner , som orsakar en intensifiering av uteruskontraktioner och smärtsam stimulering . Vissa kvinnor är känsliga för cervix dilaterad . Livmoderhalsen vidgar när kroppen är förbi kasseras foder , ägg , vävnad och små mängder av blod ut i livmoderhalsen . Smärta kan också orsakas av tidigare infektioner och inflammationer i livmodern . Mayo Clinic konstaterar att för vissa kvinnor stark mensvärk är ärftliga .

Lättnad Symtom

Regelbundna menstruationscykeln ske cirka 28 dagar . Det är inte ovanligt att kvinnor har oregelbunden mens en eller två gånger varje år , och så många som 10 procent av kvinnorna har ett gemensamt tillstånd som kallas polycystiskt ovariesyndrom . Menstruella kramper kan underlättas genom att hålla värmen , borta från plötsliga temperaturväxlingar , vilket minskar plötsliga ljuset förändras ( huvudvärk kan intensifiera kramper förnimmelser ) , undvika chokladprodukter , med smärtstillande medel (särskilt de som utformats speciellt för menstruella symtom ) , utsläppande varm förpackningar mot tillbaka , med varma duschar och undvika stressfaktorer .

Previous:nothing Next:hur man bokar en cellprov

Relaterade artiklar


 • preventivmedel historia
 • vad håller traditionell tandbroar på plats ?
 • hur man klara sig bra i en 69
 • hur man använder progesteron kräm med preventivmedel
 • Effekterna av preventivmedel på kroppen
 • biverkningar av lossnar preventivmedel
 • hur man hittar gratis testning av hiv / aids center i Chicago
 • olika typer av preventivmedel
 • Hur preventivmedel piller arbete ?
 • Vad är orsaken till erektil disfunction ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com