nackdelar och fördelar med preventivmedel

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-06-23
Tills du är redo att få barn , kommer regelbunden och korrekt användning av preventivmedel bidra till att förhindra en graviditet , även om det är viktigt att komma ihåg att inget preventivmedel , förutom avhållsamhet är 100 procent tillförlitliga . Precis som olika preventivmetoder erbjuder olika fördelar , utgör varje också nackdelar som kan variera från obehag och brist på känsla för verkliga hälsorisker , inklusive vissa former av cancer

barriärmetoder

Kondomer , pessar och spiral ( spiral ) är exempel på hinder preventivmedel . Målet för varje är att blockera spermier från att nå äggstockarna att uppnå befruktning . Av de tre , kondomer är relativt billiga , pålitliga , lättillgänglig , lätt att använda och lätt att avyttra . På nedsidan , kondomer passa hanen tätt och kan orsaka en betydande förlust av lustfyllt känsla .
Membran är dimensionerade för att passa in i slidan och för att täcka livmoderhalsen , vilket hindrar spermier från att nå sin destination . Effekten av ett membran ökar markant vid användning med en spermiedödande gel , även om gelen kan orsaka hudirritation och sätta i membranet tenderar att störa spontanitet . En kvinna kan också hitta med denna form av preventivmedel vara obehagligt , eftersom det måste finnas kvar åtminstone över natten .
en iud måste sättas av en gynekolog och ger ett större mått av skydd över membranet , men många kvinnor upplever obehag i hela användningen av denna metod , genom att sticka in genom avlägsnande .

piller

P-piller , gemensamt benämnda " p-piller , " är en typ av hormon medicin som blockerar kvinnans äggstockar från att ge ut ägg , förebygga graviditet . Kvinnor som använder p-piller måste ta en dos dagligen , helst vid samma tidpunkt varje dag. P-piller är en mycket pålitlig form av preventivmedel som ger glädje , spontanitet och ingen förlust av känsla för endera partnern . En annan fördel ur komfort och känsla är en kvinna kan sluta med en period när du tar p-piller .
Det finns dock betydande nackdelar att överväga . Hormoner , typiskt östrogen och gestagen i p-piller kan orsaka biverkningar såsom förändrad sexuell lust , illamående och kräkningar . Långsiktiga hälsorisker kan omfatta bröstcancer . Kvinnor som röker ska inte ta p-piller eftersom det ökar deras chanser att utveckla vissa cancerformer.

Andra hormon preventivmedel

Vissa kvinnor kanske föredrar fördelarna med preventivmedel implantation , vilket innebär införandet av hormonet mediciner precis nedanför huden . Dessa implantat i månader och hormoner släpp långsamt in i blodomloppet för att förhindra ägglossning och därmed graviditet . Andra kvinnor kanske vill ha ett hormon patch som fungerar ungefär på samma sätt som ett implantat men erbjuder enkel att tillämpa på huden och ta bort så önskas . Nackdelarna med dessa piller är hudutslag och irritation , samt obehag och smärta av ett implantat , vilket är en relativt mindre kirurgiskt ingrepp .

Ett överflöd av andra preventivmedel

Återkallande innebär helt enkelt att en man drar sig ur hans partner innan utlösning för att förhindra graviditet . Denna form av preventivmedel kostar ingenting , kräver ingen medicinsk besök och inte utgör någon betydande risker hos friska partners . På nedsidan är det inte speciellt tillfredsställande för den manliga partner och innebär en hög grad av risk om mannen inte kan behärska sig och får utlösning innan han drar .
dagen-efter- piller tas inom fem dygn efter oskyddat samlag att blockera en graviditet . Piller rekommenderas i situationer där någon partner inte hade för avsikt att ha oskyddat sex , kanske genom dålig beslutsfattande , eller en annan preventivmetod misslyckats , till exempel en trasig eller trasiga kondom . Illamående och kräkningar är vanliga biverkningar .
Vasektomi och hysterektomi för män respektive kvinnor , är kirurgiska och allmänt icke-reversibel rutiner för att förhindra graviditet . När proceduren är klar , det finns mycket lite chans att du kommer att kunna få barn , även om du vill . Fördelen med sådana förfaranden är att ingen invasiva preventivmetoder är nödvändigt längre.
avhållsamhet , eller ingen samlag , har noll kostnad och noll risk för graviditet . Avhållsamhet är kanske den enda preventivmetod när de förmåner ( 100 procent effektivitet ) är helt förnekas av nackdelarna ( inget sex alls ) , vilket innebär att endast moraliska och religiösa övertygelser som den vanligaste överväganden bland dem som väljer denna metod för födelsekontroll .

Previous:nothing Next:hur man gör omvänd Kegels

Relaterade artiklar


 • om tridot HIV screeningtest förfaranden
 • kompetens för att väga riskerna med att använda ett membran
 • vad är några naturliga sätt att öka testosteron hos män ?
 • Hur man testar spermieantal
 • hur man använder kragar i träldom spela
 • Vilka är de långsiktiga effekterna av aciklovir ?
 • när tror du har ägglossning ?
 • Hur man laddar ner offentlig nakenhet bilder
 • allvarlig svampinfektion symptom
 • huskurer för att öka antalet spermier
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com