om Peyronies sjukdom & botemedel

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-11
Peyronies sjukdom är ett sällsynt tillstånd av penis , där din penis böjer under en erektion på grund av en tjock klump av ärrvävnad , eller plack , som har samlats under huden . Du kan också ha smärta vid erektion och i vissa fall kan det resultera i erektil dysfunktion. Orsaken till Peyronies sjukdom är inte känd , men det finns vissa teorier som forskare fortsätter att studera

Diagnos

Enligt National Kidney och urologiska sjukdomar information clearingorganisationer , Peyronies diagnostiseras vanligen när män ser en läkare på grund av problem med samlag och smärta vid erektion . En fysisk undersökning räcker oftast för att diagnostisera problemet eftersom plack kan ses eller filt . I vissa fall kan det vara nödvändigt för mannen att få erektion för undersökningen. En X-ray eller en ultraljudsundersökning kan göras för att ytterligare utvärdera problemet.

Möjliga orsaker

Det finns flera teorier under övervägande , enligt Mayo Clinic . Skada eller trauma mot penis som inte läka ordentligt kan resultera i ärrvävnad som orsakar missbildning . Man trodde också att Peyronies kan vara en autoimmun sjukdom eller en genetisk störning av onormal kollagen . Peyronies kan vara en biverkning av vissa läkemedel såsom betablockerare

Behandling

Behandlingar för Peyronies är experimentella . Vitamin E och para-aminobenzoate , ett B- komplex ämne , har visat vissa förbättringar , men dessa studier har gjorts i liten skala . Kemiska medel såsom kollagenas , steroider , verapamil , interferon alfa-2b och kalciumantagonister sprutas in i plack har studerats , men ännu inte bevisats. Strålbehandling har också provat , resulterar i en minskning av smärta , men ingen effekt på placken .

Kirurgi

I de flesta fall operation är en framgångsrik behandling , men patienterna är i allmänhet rekommenderas att vänta ett år eller två innan de genomgick ett sådant förfarande på grund av komplikationer som kan inträffa . En metod att kirurgi är att avlägsna plack och ersätta den med ett transplantat av hud eller konstgjorda material . En annan metod kallas Nesbit proceduren där vävnad tas bort från den motsatta sidan för att eliminera böjning av penis . Det första förfarandet kan leda till impotens . Den Nesbit proceduren kan orsaka en förkortad erektion . I vissa fall kan en inopererad anordning räta ut penisen .

Överväganden

Förekomsten av vissa sjukdomar eller tillstånd plats du på en högre risk för Peyronies sjukdom. Exempel är lupus , diabetes , vitamin E -brist och andra bindväv . Om du upplever smärtsamma erektioner eller har svårigheter under samlag , bör du kontakta din läkare för behandling .

Previous:nothing Next:om graviditet och p-piller

Relaterade artiklar


 • hur man massera prostatan
 • hur man använder Ben Wa kulor
 • jämföra Enzyte och ExtenZe
 • Vad är kondomer gjorda av ?
 • Hur pålitlig är hiv-test ?
 • Hur du använder Caverject
 • kan ett utvidgat framstupa orsaka erektil dysfunktion ?
 • om Peyronies sjukdom & botemedel
 • hur man slutar ta pillren
 • hur man rakar bikinilinjen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com