om graviditet och p-piller

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-11
P-piller är en av mest populära metoderna för födelsekontroll . Det uppskattas att 60 miljoner kvinnor använder p-piller i världen med 16 miljoner av dem som bor i USA . Kvinnor tar p-piller en gång om dagen när de vill förhindra graviditet. P-piller innehåller hormonerna östrogen och progesteron som i kombination , hämmar ägglossningen

förhindra graviditet

P-piller är ett mycket effektivt preventivmedel , upp till 99 . 9 procent effektiva , om de tas på rätt sätt . Men när kvinnor tar p-piller inkonsekvent , oddsen för graviditet ökar . P-piller fungerar bäst när det tas vid samma tidpunkt varje dag , men många kvinnor kan ta det vid olika tidpunkter eller hoppa dagar . Kvinnor bör använda en back up typ av preventivmedel , om de hoppar över två eller fler piller i rad . Den amerikanska Graviditet Association förklarar att p-piller förhindrar graviditet på flera sätt. Den stannar en kvinnas månatliga ägglossning , manipulerar slemmet i livmoderhalsen hindra spermier tillgång , och tunnar livmoderslemhinnan , vilket gör det svårare för ett ägg att fästa vid ägglossning .

bli gravid

Det är möjligt att bli gravid medan du tar p-piller , särskilt om p-piller inte togs med regelbundenhet . P-piller påverkar inte kvinnans fertilitet . Faktum är att över 90 procent av kvinnor får framgångsrikt gravida inom ett år stoppa piller . Det tar ungefär tre månader för full fertilitet att återvända och potentiellt sex månader att bli gravid . Men vissa kvinnor blir gravida genast , även i så lite som två veckor efter avslutad p-piller . I genomsnitt kommer menstruation börja inom fyra till sex veckor efter avslutad . Framför allt är det bra att vänta till nästa normal menstruationscykel innan du försöker bli gravid eftersom det kommer att hjälpa beräkna slutdatum för ett barn .

Att vara gravid

Om graviditet misstänks , kommer graviditetstest vara korrekt även medan p-piller . Mayo Clinic säger att det är föga sannolikt att barnet kommer att skadas på grund av p-piller hormoner om modern omedvetet tar piller under graviditeten. När graviditeten är känd , men fortsätter inte att ta p-piller eftersom det kan potentiellt leda till missfall .

Nackdelar

Trots att en kvinnas läkare anser henne frisk nog att ta p-piller , får dess användning komma med nackdelar . Dessa sträcker sig från illamående, ömma bröst , gå upp i vikt och huvudvärk till humörsvängningar och oregelbunden spotting . P-piller under längre tid har också kopplats till ökad livmoderhalscancer och levercancer . Men när de upptäcks och behandlas i de tidiga stadierna av utveckling varken cancer sannolikt kommer att minska en patients odds att bli gravid vid ett senare tillfälle eller att ha en hälsosam graviditet , enligt Cancerhelp . org och LiverDisease. com .

Fördelar

På baksidan har piller fördelar som även kan öka en kvinnas sannolikheten att bli gravid och har en hälsosam graviditet när hon är redo . Inte bara kan p-piller fram lättare perioder med mindre kramper , men med tiden oddsen minskar för cystor , endometrios , anemi och äggstocks-och livmodercancer , som alla kan förhindra framtida graviditet eller , åtminstone , gör det svårt att bli gravid och har en hälsosam graviditet .

Previous:nothing Next:hur man bär en kvinnlig kondom

Relaterade artiklar


 • vad är p-plåster ?
 • hur man njuta av en Gay Pride- festival i Detroit
 • hur man ger en sensuell massage
 • typer av HPV som orsakar vårtor
 • vad är fertilitet droger?
 • hur man ska behandla anala vårtor
 • hur man kan förbättra kvinnliga libido naturligt
 • libido mat
 • hur man får ur träldomen knop
 • fakta om abort
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com