om tridot HIV screeningtest förfaranden

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-09
För närvarande finns det flera olika tester för att fastställa om en person är HIV- positiv . Många av dem kräver dock avancerad utrustning och utbildad personal för att korrekt utföra , vilket gör dem opraktiska för landsbygdsområden och fattiga områden och speciellt i länder som Indien och många områden i Afrika . Den TriDot test utvecklades för att fylla detta behov och ger ett enkelt sätt att testa för HIV utan någon särskild utrustning eller utbildning, och med en relativt hög grad av noggrannhet . Medan TriDot test anses något föråldrad när nyare metoder som finns tillgängliga , fortsätter dess tillgänglighet och enkelhet för att hålla det på frontlinjen i kampen mot hiv i många delar av världen . Denna artikel diskuterar TriDot testet, rutiner, hur man läser en TriDot test , och dess riktighet att upptäcka HIV- 1 och HIV -2

TriDot Test Basics

TriDot testet är tillverkad av J. Mitra Sons i Indien , och är utvecklat speciellt för den indiska marknaden. Testet kallas för de tre prickar som verkar ge resultat : en rosa prick är en kontroll punkt , visar testet fungerar korrekt , en prick visar förekomst av HIV- 1 -antikroppar , och en prick visar förekomst av HIV-2 antikroppar .

antikroppstest

TriDot testet är ett antikroppstest , vilka tester ditt blod för att se om ditt immunsystem har utvecklat antikroppar för att bekämpa hiv -1 eller HIV- 2 , som anger trolig HIV-infektion . Detta test är Världshälsoorganisationen (WHO ) har godkänts och levererar resultat i tre minuter .

platser som används

Bland HIV-1- antikroppar , upptäcker TriDot test HIV- 1 subtyp C , världens vanligaste subtypen och vanligaste subtyp i Indien , Afrika och Kina , och HIV- 1 subtyp O, som spår tillbaka till Västra Centralafrika . Av denna anledning är det TriDot test vanligaste i Indien och Afrika , och får inte spåra andra HIV- 1 subtyper som finns i andra delar av världen . Ett positivt TriDot test bör alltid följas upp med ett känsligare test görs på ett laboratorium , och bör ses som en inledande screeningtest i stället för ett slutligt svar .

Provningsförfarande

Förfarandet med att ha en TriDot test gjort är mycket enkelt . En blod eller serum provtagningen , som kan vara så liten som några droppar blod , och provet är kombinerad med en speciell lösning och placeras i mitten av TriDot kortet . Efter tre minuter , ett, två eller tre prickar visas . En enda prick indikerar en hiv- negativa patienter utan en korrekt fungerande test . Två anger antingen HIV-1 eller HIV- 2 antikroppar , och tre prickar indikerar förekomst av antikroppar för HIV-1 och HIV-2 .

Noggrannhet

När man mäter korrektheten i screeningtest som TriDot test , där är två åtgärder som vi tittar på : sensitivitet och specificitet. Känslighet hänvisar till möjligheten av testet att korrekt känna igen människor med hiv -antikroppar . Specificitet hänvisar till möjligheten av testet att korrekt känna igen människor utan hiv -antikroppar . I studier var TriDot test visat sig ha en känslighet på minst 99,48 % och specificitet på minst 99,7 % . Tillverkarens webbplats listar de sensitivitet och specificitet både på 100% , men detta har inte dupliceras i tillgängliga studier.

Previous:nothing Next:hur sluta ta lybrel

Relaterade artiklar


 • preventivmedel alternativ för äldre kvinnor
 • hur man fixar en trasig kondom
 • hur man talar till tonåringar om avhållsamhet
 • ätbara afrodisiaka
 • början stadier av herpes
 • hälsoriskerna med p-piller
 • hur man gör smaksatt massageolja
 • hur man kan undvika att få trichomoniasis
 • hur är en spiral isatt ?
 • sätt att förebygga herpes
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com