orsaker till låg libido hos unga kvinnor

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-06-06
Det finns många skäl en ung kvinna kan ha en låg sexlust . En kvinnas sexualdrift kan påverkas av hormoner , sjukdom eller sjukdom , psykologiska frågor , droger eller minnen av övergrepp , enligt Mayo Clinic . Eftersom det finns så många faktorer som kan orsaka låg libido hos unga kvinnor , är det viktigt att uppmärksamma sexlusten som ett verktyg för att övervaka den allmänna hälsan hos en kvinna . Att veta att hennes låg libido har en medicinsk orsak kan göra det lättare för en kvinna att klara låg libido , och kan göra hennes partner är mindre benägna att känna sig upprörd eller avvisas när deras kära inte är att vilja fysisk intimitet , experter vid Mayo Clinic säger .

kvinnlig sexuell upphetsningsstörning

Vanligen kallad FSAD är detta en filt term som beskriver en kvinnas låg libido . I tidigare generationer var kvinnor kallas " iskalla " även av läkarkåren . Vissa kritiker menar att denna term är fel, och att kvinnor bör fortsätta söka en diagnos av någon annan åkomma i stället för enbart märkning av symptom som FSAD , enligt brittiska läkaren David Delman och London psykoterapeut Christine Webber .

Anemi

Anemi är ett tillstånd som kännetecknas av låga nivåer av röda blodkroppar. Det är de röda blodkropparna som ger syre till alla kroppens organ . Att vara anemiska kan orsaka trötthet , vilket minskar sexlusten , enligt Delman och Webber . Dessutom utan rätt näringsämnen mata cellerna i könsorganen , kan de bli fuktade . Anemi kan vara cykliska , sporrade av menstruationscykeln.

narkotika

Street droger , over- the- counter mediciner och läkemedel kan skada en kvinnas libido , enligt Mayo Clinic . Lugnande medel och antidepressiva mediciner verkar vara den värsta syndarna , rapporterade kliniken . Dessutom kan läkemedel som förskrivs för sömnstörningar , bipolär sjukdom , schizofreni , multipel personlighetsstörning och depression göra vissa kvinnor mer upphetsad . Varje kvinna påverkas olika , Mayo Clinic säger experterna , och alla förändringar i libido bör rapporteras till den förskrivande läkaren .

Diabetes

När du lider av en kronisk sjukdom som diabetes , kan kön vara den yttersta sak från ditt sinne . Diabetes kan minska blodflödet till vaginan och orsakar torrhet och nedsatt känsel , enligt American Diabetes Association . Uttorkning, vilket är vanligt vid diabetes , kan också orsaka en minskning av den naturliga vaginala smörjning , vilket gör kön smärtsamt och därmed inte tilltalande .

Hormoner

Oavsett relaterade till en körtel sjukdom eller från graviditet eller amning , ibland hormoner kan påverkan kvinnans sexlust . Under klimakteriet , hormoner oftare leder till en högre sexlust , men hormonerna av graviditet och amning har ofta motsatt effekt och minskar kvinnans libido tillfälligt , enligt Mayo Clinic . Även under denna tid , kan kvinnor vara trött från den fysiska och psykiska påfrestningar i barnafödande och barnuppfostran , vilket också kan påverka hennes sexlust .

sexuella övergrepp

Kvinnor som har utsatts för övergrepp eller sexuella övergrepp som barn , eller som har varit offer för datum våldtäkt eller våldtäkt , kan vara mycket bevakad , enligt National Women's Health Resource Center ( NWHRC ) . Tanken på att vara upphetsad eller ha sex är en källa till smärta och stress som de tycker kön är inte roligt . Istället för att associera sex med glädje , hamnar de återupplever upp den traumatiska upplevelsen och kan gå mycket långt för att undvika kön .

Psykologiska

Kvinnor som är under mycket stress kan ha en motvilja mot sex . För vissa kvinnor är det bara en sak de har att oroa sig för . Civilstånd terapeuter notera att en kvinna vars behov av trygghet , kärleksfull beröring och kommunikation inte uppfylls kommer inte att känna upphetsad så ofta som kvinnor som är glada , avslappnade och vårdas , enligt NWHRC . Av denna anledning många kön terapeuter rekommenderar helt enkelt en ökning av beloppet för förspelet , den kärleksfulla ömhet som hjälper till att göra en kvinna upphetsad . Dessutom kan dålig kroppsuppfattning spelar också en roll .

Previous:nothing Next:hur man fixar impotens

Relaterade artiklar


 • hur man får en äggledaroperation
 • om drospirenon
 • hur man får gravid med oregelbunden mens
 • Hur fungerar könsval på människor ?
 • vad är cytolys i ett cellprov ?
 • HPV symtom hos kvinnor
 • Hur man vet om man är gay
 • Hur effektiv är kombinerade p-piller ?
 • var kan man få östrogen piller ?
 • sätt att förebygga herpes
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com