råd om att välja en spermadonator

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-06-18
Beslut att väcka ett barn till världen och anstränger sig för att höja det barnet kräver eftertanke och beslutsamhet att fortsätta genom de många förändringar som kommer att utvecklas både för dig och barnet. Plan för vägen som du vill följa genom att förstå hur man kan minimera sociala och genetiska risker . Förstå vad du vill i en spermadonator och vad som är bäst för ditt barn . Detta innebär att noggrant välja en spermadonator och spermabank och kontrollera att etiska , genetiska och praktiska överväganden följs

Tänk spermabank innan du väljer Donor

Vet de kvalifikationer som krävs för en donator som kan transporteras av en spermabank . Vad tester krävs för att säkerställa en genetisk och fysisk match ? Vad är spermabank rykte ? Finns det en gräns för hur många matcher tillåten per donator ? Finns det några utestående rättsliga frågor ? Vad är tillgången på uppgifter om företaget är köpta eller går i konkurs eller i konkurs ? Kontrollera även Better Business Bureau för någon information om spermabank .

förhandsgranska Yourself

innan den ingår några givare engagemang , rådfråga din läkare. Läkaren kan ge råd om de aktuella hälsorisker samt eventuella frågor fertilitet . Dessutom blir tester för befintliga genetiska sjukdomar såsom sicklecellanemi eller Tay- Sachs sjukdom .

känner till historien om den Donor

Mindre än 40 procent av artificiellt-inseminerats föräldrar erkänna givaren status på en förlossning. Ändå försöker kontrollera så mycket information som möjligt . Hur ofta har givarens sperma använts för artificiell insemination ? Hur många graviditeter och förlossningar har resulterat givarens spermier ? Hur har dessa uppgifter kontrollerats eller dubbelkontrollerades ? Kommer givarens journaler finnas tillgängliga i framtiden i händelse av en medicinsk nödsituation eller hälsoproblem ? Överväg allt du och ditt barn skulle vilja veta om givaren och vilka åtgärder du kan vidta för att kontrollera riktigheten av poster .

Frågor för givaren

att få träffa givaren direkt . På ett minimum , begära en bild av givaren och se om uppgifterna om donatorn matchar de funktioner du önskar . Lär dig vad förfaranden används för att kontrollera de uppgifter som lämnats av givaren . Ställ frågor som dina barn skulle vilja veta om givaren . Till exempel är det möjligt för barnet att träffa donatorn i framtiden ? Finns det någon i släkten sjukdom eller hälsofrågor ? Hur gammal var givaren vid tidpunktenspermier var frusen ? Hur länge var det spermier frysas ? Var alla lagar och förordningar uppfylls ?

Previous:nothing Next:hur man använder aviane

Relaterade artiklar


 • hur man ska utöva avhållsamhet
 • biverkningar hos män som tar östrogen
 • biverkningar efter avslutad p-piller
 • hur man ser androgyna
 • hur man förstår freudianska utvecklande teori
 • hur man berättar en partner om HPV
 • hur man bli gravid efter Depo Provera
 • om fårskinn kondomer
 • hur p-piller arbete ?
 • hur man utbilda folk om preventivmedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com