tänka efter en vasektomi

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-06-09
En vasektomi blockerar den normala passagen av sperma från den manliga testiklarna genom en tunn slang som kallas vas deferens . Förfarandet är effektivt för att förhindra graviditet även om det inte stoppar produktionen av spermier . Av denna anledning förblir föreställning efter en vasektomi en möjlighet i de par som önskar bli gravida normalt och har ett barn

Vasektomi Återföring

En vasektomi återföring reparationer rören som bär spermier från testiklarna till sperma . Förfarandet lyckas eftersom i normala fall testiklarna fortsätter att producera spermier även efter en vasektomi . Framgången beror på tillståndet av sädesledaren efter vasektomi , det patientens ålder och den tid som förflutit sedan den vasektomi och skicklighet av kirurgen . Eftersom mikrokirurgi tekniker utvecklades på 1980-talet har andelen framgångsrika omvänd vasectomies ökat . Det kan ta flera månader , men för spermier att stiga till nivåer känd före vasektomi .

MESA , ICSI , och TESE

Om en omvänd vasektomi misslyckas att återvända patienten till fertilitet är ett annat alternativ mikroskopiska bitestiklarnas spermier aspiration , eller Mesa. Detta kan göras när som helst efter det origihnal vasektomi utförs , och patienten behöver inte vänta på att sädesledaren att återgå till normalläge. I detta förfarande sperma extraheras direkt från testiklarna och livskraftiga spermier är isolerade . Det finns två möjligheter som finns efter MESA är klar.
I det förfarande som kallas intracytoplasmatisk spermieinjektion eller ICSI , är spermierna kombineras sedan med ett ägg som har hämtats från kvinnans äggstockar. Befruktade ägget utvecklas till ett embryo , som sedan implanteras i livmodern . Graviditeten sker normalt sikt . Flera upprepningar kan vara nödvändigt att åstadkomma en graviditet . Detta förfarande är mer komplicerade och dyrare än omvända vasectomies och har en något lägre framgång .
Ett liknande förfarande kallas testikelcancer spermier utvinning eller TESE , utdrag spermier direkt från vävnader i testiklarna . Detta förfarande är i allmänhet mindre framgångsrik i utvinna livskraftiga spermier än Mesa.

seminolog

Artificiell insemination är det förfarande genom bördiga spermier sprutas direkt in i kvinnans livmoder ( intrauterin insemination eller IUI ) eller i livmoderhalsen i förhoppningar om en normal befruktning inom den kvinnliga fortplantningsorgan. Om den manliga partnern inte kan producera livskraftiga spermier efter en vasektomi , kan spermier från en annan givare användas . Möjligheterna till framgång kan förbättras genom användning av Motroxodine , en medicin som stimulerar arbete av äggstockarna och tas ungefär en månad innan förfarandet . Innan genomföra förfarandet , kommer läkaren övervaka kvinnans kroppstemperatur , menscykel och ägglossning för att hitta den optimala tiden för befruktningen . Spermierna är sedan in i livmoderhalsen eller direkt i livmodern . I det senare fallet kommer ett labb genomföra processen av " tvätt "för att producera en högre koncentration av motila ( levande ) spermier .

Previous:nothing Next:om tridot HIV screeningtest förfaranden

Relaterade artiklar


 • hur man undviker att bli arresterad för offentlig nakenhet
 • Hur klara upp tabletten akne ?
 • första tecknen på hjälpmedel
 • hur man bär underkläder ensam
 • medicinska risker för äggdonation
 • Hur man laddar ner offentlig nakenhet bilder
 • effektivitet orto EVRA patchar
 • hur man får p-piller
 • hur man kan anpassa till att vara en pojke när de vill vara en flicka
 • biverkningar av membran
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com