tips om att undvika graviditet

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-17
Även om de delar fysisk kärlek i form av sex kan vara en givande upplevelse bindning för par , kan det bli oavsiktliga konsekvenser, inklusive graviditet . Det är viktigt att vara förutseende om din egen hälsa och familjeplanering , så överväga en kombination av nedanstående metoder för att kontrollera att du har barn bara när du är redo

Avhållsamhet

avhållsamhet från sexuell aktivitet är den enda helsäker preventivmetod och bör i stort övervägas , särskilt bland de unga , som kanske inte är förberedd för konsekvenserna av en oavsiktlig graviditet . Men för par och individer som inte väljer att förbli abstinent är det viktigt att veta att det finns andra säkra och effektiva preventivmedel .

korrekt, konsekvent Condom Användning

korrekt och konsekvent kondom -användning är mycket effektiv i förhindra graviditet . Enligt avert. org , färre än 2 av 100 kondomer erfarenhet tillverkningsfel , och kondom glidning sker endast 1-5 % av tiden under vaginala samlag . När du använder kondom för att förhindra graviditet , placera den nya , oanvända kondom på penis innan all verksamhet sker och ibland kontrollera att se att kondom är fortfarande på plats och har inte gled av eller brutet . Kontrollera även att kondomen inte halkar av när du drar och att ingen vätska läcker ut , och varje ejakulat som kommer i kontakt med vulva kan utlösa graviditet . Det finns även kondomer tillgängliga ( se Resurser nedan ) . Dessa kan bäras av den kvinnliga partnern om den manliga partnern är obekvämt att använda kondom

Preventivmedel

Ett antal preventivmetoder , inbegripet kemiska och fysiska hinder , är tillgängliga för kvinnor i dag . Varje kvinna är unik och har olika preferenser , så arbeta med din gynekolog för att skapa en plan preventivmetod som fungerar för dig och din livsstil (se Resurser nedan) .

Outercourse

Tänk outercourse , former av icke-insertive sexuell aktivitet som att kyssa och tung petting . Dessa former av sexuella aktiviteten minskar dramatiskt dina chanser att både graviditet och upphandlande många sexuellt överförbara sjukdomar och är perfekt för dem som av någon anledning , inte vill engagera sig i insertive sex. Tänk på att ejakulat som kommer i kontakt med vulva kan utlösa graviditet , och spela säkert , för mer information om outercourse , se Resurser nedan .

Previous:nothing Next:Vilken är den bästa behandlingen för HPV ?

Relaterade artiklar


 • om contraceptions
 • effektiva metoder för födelsekontroll
 • som kondomer är bäst för stimulering ?
 • klamydia tecken och symptom
 • homeopatisk behandling för libido
 • hur får folk humant papillomvirus ?
 • farorna på morgonen efter-piller
 • hur man ska behandla ett sugmärke
 • biverkningar av Plan B akuta preventivmedel
 • hur man bestämmer orsak till infertilitet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com