vad är några naturliga sätt att öka testosteron hos män ?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-13
Många män känner behov av att hitta naturliga sätt att öka testosteron . Som män ålder , tror att de ofta egna produktionen av testosteron minskar . Mer exakt är problemet omvandlingen av testosteron till östrogen . Biverkningar av denna omvandling inkluderar en brist på libido , svagt hjärta , depression och minnesproblem , för att nämna några . Lyckligtvis finns det naturliga sätt att öka testosteronnivåerna

Bestäm Ditt

Det första du bör göra innan du påbörjar ett naturligt sätt att öka testosteron är få ett blodprov för att avgöra om du verkligen har en obalans . Män över 40 bör överväga ett blodprov för " fri och total " testosteron samt tester för att kontrollera estradiol (östrogen ) , DHEA , DHT , PSA och homocystein . En komplett blodbilden och kemi profil rekommenderas också.

Det är också viktigt att vara säker på att du är fri från prostata sjukdom . Även om det har visat sig att testosteron inte orsakar prostatacancer , ökade nivåer av testosteron kan förvärra prostatacancer .

Fritt testosteron bör vara vid den övre intervallet av vad som anses " normalt . " Optimala nivåer av testosteron bör i den övre tredjedelen av intervallet som testlabb använder Till exempel . " normala " sortiment för en 40- 49 år gammal man från 6,8 till 21,5 pikogram /ml ; det optimala intervallet skulle vara att en 20 till 29 år gammal man-om 18 till 26,5 pikogram /ml Likaså bör estradiol mäta mellan 10 och 30 pikogram /ml till vara på optimala nivåer Totalt testosteronnivåer är optimala mellan 500 och 827 nanogram /dL

PSA bör mäta under 2,6 ng /ml ; DHEA bör vara mellan 400 och 560 mikrogram /dl ; DHT är optimalt mellan 20 och 50 nanogram /dL .

När du har labb resultat som visar dina testosteronnivåer är inte optimala , kan du börja genomföra några naturliga sätt att öka testosteron .

några naturliga sätt att öka testosteron hos män

Med tanke på din lab resultat , om din estradiol är höga men fritt testosteron är låg rekommenderar experter med 80 mg zink per dag . Det är också viktigt att minska eller eliminera alkoholkonsumtion, gå ner i vikt och rådgöra med din läkare för att avgöra om några mediciner kan påverka korrekt leverfunktion .

För lågt fritt testosteron , hög total testosteron och normal estradiolnivåer , experter rekommenderar 320 mg av Saw Palmetto extrakt och 240 mg nässlor extrakt tillsammans med andra kosttillskott som anges ovan . Det är också bra att öka ditt intag av korsblommiga grönsaker för att din lever eliminera östrogen

Andra kosttillskott som ökar testosteron eller östrogen undertrycka hos män omfatta följande: .

Chrysin är en bioflavonoid som har använts av kroppsbyggare för att öka testosteronnivåerna. Det kan också fungera som en anti-inflammatorisk .

Nettle har nämnts redan . Nettle extrakt ökar testosteron genom bindning till ett hormon som kallas SHBG . SHBG binder vanligtvis testosteron , vilket gör det tillgängligt för kroppen . När nässlor tar plats av testosteron genom att binda till SHBG är testosteron i kroppen tillgängliga för användning av din kropp.

Final Notes

Det är viktigt att konsultera din hälsa-och sjukvård utövare innan du påbörjar ett naturligt sätt att öka testosteron att vara säker på att det inte finns några allvarliga medicinska problem som bidrar till din brist . Alltid diskutera eventuella örter eller naturliga kosttillskott med din läkare. Om du märker några ovanliga biverkningar när du tar kosttillskott , sluta och kontakta din läkare .

Previous:nothing Next:saker att göra innan ett cellprov

Relaterade artiklar


 • hur man ger en sensuell massage
 • Vad händer om du missar en dag att ta p-piller ?
 • preventivmedel alternativ för äldre kvinnor
 • hur man väljer en metod för födelsekontroll
 • Hur effektiva är kondomer som preventivmedel ?
 • gamla metoder för födelsekontroll
 • sätt att förebygga herpes
 • hur man använder microgynon
 • hur platsen symptom på hypogonadism
 • Vilka tecken och symtom på klamydia ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com