vad är orsakerna till Peyronies ?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-06-02
Peyronies sjukdom gör så att penisen bli böjda när det är upprätt, vilket resulterar i smärta och svårigheter med samlag . Symptom får utvecklar långsamt eller kan uppstå på bara några timmar , särskilt om det har skett en skada . I vissa fall förbättrar Peyronies sjukdom utan behandling , men i andra fall är operation eller medicinering krävs för att återställa eller förbättra funktion och minska smärta .

Identifiering

Inlåning av plack , som ser ut som klumpar under huden på penis , orsakar penis att böja onormalt . När plack hårdnar , minskar flexibiliteten i penis och orsakar böjning under erektion . Om placken finns på undersidan av penis , kommer det att böja nedåt . Plack på toppen av penisskaftet kommer att orsaka en uppåtgående kurva . Vissa män utveckla plack i båda områdena , vilket leder till fördjupningar i penis och kan leda till att förkorta eller krympa .

Skada

Mycket kraftig sexuell aktivitet eller en olycka kan orsaka revor i vävnad och blodkärl av penis . I vissa män , kommer att penis läka utan problem . I andra , som penis läker , kan plack utveckla , orsakar symtomen av Peyronies sjukdom . När läkning tar ett år eller mer att uppstå , får plaketten förvandlas till tuffa fibrös vävnad eller kan börja förkalkas eller hårdna . Enligt National Kidney och urologiska sjukdomar information clearingorganisationer , de flesta fall av Peyronies sjukdom verkar inte vara relaterad till en skada .

Dupuytren 's kontraktur

Dupuytren 's kontraktur ofta orsakar vävnader i händer och fötter att ingå avtal , vilket resulterar i böjda fingrar och tår. Ungefär 30 procent av män med Peyronies sjukdom har också Dupuytren 's kontraktur , enligt National Kidney och urologiska sjukdomar information clearingorganisationer uppskattningar . Även en specifik orsak till Dupuytren 's kontraktur inte har identifierats , tenderar villkoret att inträffa oftare hos män som har en familjehistoria av sjukdomen , som använder tobak eller alkohol eller som har diabetes .

Medicinering biverkningar

Betablockerare som används för att behandla högt blodtryck , hjärtproblem , kramper , multipel skleros eller glaukom kan orsaka Peyronies sjukdom , även om denna biverkan är sällsynt . Om du tar betablockerare och märka en krökning i din penis , kontakta din läkare .

Andra orsaker

Peyronies sjukdom kan också uppstå som ett resultat av en autoimmun sjukdom eller ärftlig kollagen abnormitet i gener som ansvarar för att reglera fibrös bindväv tillväxt . Män som har nära släktingar med sjukdomen kan vara mer benägna att utveckla Peyronies sjukdom. Åldrande kan också bidra till utvecklingen av sjukdomen . Som ni ålder , förlorar penis vissa elasticitet , vilket gör det mer benägna att skada .

Behandling

Om sjukdomen upptäcks medan plack är fortfarande bildas, kan din läkare rekommendera att du tar colchicin , en medicin som verkar genom att hämma kollagen tillväxt . Kalium aminobensoat och E-vitamin kan också vara till hjälp för att begränsa kollagen tillväxt i vissa män . Medicinering kan också injiceras direkt in i penis för att bryta ner ärrvävnad . Denna process , som kallas intralesional injektioner , tar flera månader och kräver flera injektioner till penis . Kirurgi kan rekommenderas om andra behandlingsmetoder inte leder till förbättring . Målet med operationen är att återställa normal erektion så mycket som möjligt , även kirurgiska biverkningar kan leda till förkortning av penis när upprätt eller ens delvis förlust av erektion .

Previous:nothing Next:hur man använder microgynon

Relaterade artiklar


 • gemensamma afrodisiaka
 • hur man använder livmoderhalscancer landskamper för födelsekontroll
 • hur man ska behandla impotens naturligt
 • Vilka är de psykologiska orsakerna till erektionsproblem ?
 • långsiktiga biverkningar av p- piller
 • hur man ändrar p-piller
 • hur man får piggare bröstvårtor
 • diagnostisera HPV hos män
 • negativa biverkningar av att ta Enzyte
 • effektivitet orto EVRA patchar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com